Home / U FOKUSU / Češki predsednik Zeman, otkriva: Migrantska kriza u Evropi ni u kom slučaju nije spontana, već je planski organizovana invazija!

Češki predsednik Zeman, otkriva: Migrantska kriza u Evropi ni u kom slučaju nije spontana, već je planski organizovana invazija!

zeman
Postojeći talas dolazaka migranata u Evropu ni u kom slučaju nije spontan, tvrdi češki predsednik Miloš Zeman

Zeman je u godišnjem obraćanju građanima ponovio ranije izrečene tvrdnje da se Evropska unija suočava sa organizovanom invazijom, rekavši kako su većina migranata mladi, zdravi i slobodni muškarci iz Sirije i Iraka, koji bi trebalo da ostanu u svojim zemljama i bore se protiv Islamske države.

Evropa ima velikih problema da se izbori sa stotinama hiljada izbeglica koji beže iz ratom zahvaćenih područja na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, tražeći azil u evropskim državama. Agencija za zaštitu granica Evropske unije – Fronteks registrovala je 1,55 miliona ilegalnih prelazaka granica u 2015. godini.

Podsetimo da je Češka Republika jedna od država koja se naojštrije suprotstavljala sistemu kvota za smeštaj migranata koji je predložio Brisel, po kome 160,000 ljudi treba da bude raspoređeno u zemljama Evropske unije. Nedavno istraživanje pokazalo je kako se skoro 70 posto Čeha protivi ulasku izbeglica u njihovu zemlju.

(sputniknews)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …