Home / U FOKUSU / CRNE PROGNOZE: „Ako se Katalonija odvoji, Evropa će biti uništena!“ (VIDEO)

CRNE PROGNOZE: „Ako se Katalonija odvoji, Evropa će biti uništena!“ (VIDEO)

spanija- policija- neredi- protesti

Odvajanje Katalonije od Španije će se odraziti ne samo „ekonomskom katastrofom““, već može uništiti i Evropu, napisao je bivši premijer Francuske poreklom iz Barselone, Manuel Vals u autorskom tekstu za nedeljnik „Žurnal du dimanš“.

– Treba upozoriti katalonske lidere i same Katalonce: odvajanje od Španije znači izlazak iz EU i iz evrozone. To će biti ekonomska katastrofa koja je već počela odlaskom predstavništva nekih kompanija – naveo je Vals.

Prema njegovom mišljenju, odvajanje Katalonije je u suprotnosti sa istorijom i identitetom naroda katalonskog regiona i može dovesti ne samo do raspada Španije, već i cele Evrope.

– Taj put znači uništenje Španije, uništenje Evrope. To je u suprotnosti sa istorijom i identitetom Katalonije. Snaga tog regiona je tu tome što je on istovremeno i katalonski, španski i evropski. Ako mu oduzmete jedan od tih elemenata, izgubićete deo identiteta – zaključio je Vals.

– Moramo da poštujemo Španiju i pomažemo njenu vladu – napisao je Vals.

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …