Home / U FOKUSU / DA LI OVO ZNAČI RAT? Prve reakcije ruskih zvaničnika nakon napada na konvoj u Siriji- AMERIČKA VOJSKA JE VAN KONTROLE!

DA LI OVO ZNAČI RAT? Prve reakcije ruskih zvaničnika nakon napada na konvoj u Siriji- AMERIČKA VOJSKA JE VAN KONTROLE!

amerika-avioni-rat-bombardovanje

Nakon iznenadnog napada Američke koalicije na sirijski konvoj, oglasili su se i prvi ruski zvaničnici.

Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič uveren je da je odluka da se izvrši napad na sirijske provladine snage u oblasti Tanf u Siriji bila izazvana političkim skandalom u SAD oko predsednika Donalda Trampa.

– Što se tiče akcije koalicije predvođene SAD u Siriji, izgleda da je ona potpuno nekontrolisana. Ne mislim da je naredbu za napad po sirijskim vladinim trupama dao lično Donald Tramp.

NJemu sada jednostavno nije do toga. Ali politički skandal izazvan određenim snagama oko novog predsednika nesumnjivo je uticao na akcije vojnog rukovodstva na Bliskom istoku, saopštio je Klincevič.

Sa svoje strane, predsedavajući Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Viktor Ozerov izjavio je da je napad Američke koalicije na sirijske provladine snage u oblasti Tanf mora da postane najznačajnija stavka na dnevnom redu razgovora u Ženevi.

– Nadam se da ovaj incident neće uticati na ženevski pregovarački proces, već će, naprotiv, postati najvažnija stavka na dnevnom redu razgovora u Ženevi. Potrebna je bolja saradnja koalicije koju predvodi SAD i vladinih snaga Sirije, istakao je Ozerov.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …