Home / U FOKUSU / Desni sektor i vođa ukrajinskih neonacista objavili da ne priznaju potpisan sporazum i da nastavljaju rat!

Desni sektor i vođa ukrajinskih neonacista objavili da ne priznaju potpisan sporazum i da nastavljaju rat!

Lider ukrajinskih ekstremnih nacionalista i neonacista Dmitrij Jaroš objavio je da on i njegov Desni sektor ne priznaju Minsk-2 i da nastavljaju borbena dejstva.

ukrajina- vojska- azov- bataljon

Da ovo nije političko pozerstvo, ni opoziciono preterivanje svedoči i činjenica da Desni sektor, koji je projekat ukrajinskih i američkih specijalnih službi, raspolaže sa 17 bataljona!

Jaroš je saopštio da „nikakvi dogovori sa separatistima nemaju i ne mogu imati pravnu snagu jer su u sukobu sa Ustavom Ukrajine, a samim tim ne mora da ih poštuje i izvršava ni jedan jedini građanin“.

„Zato Desni sektor – upozorio je Jaroš – sebi ostavlja pravo da nastavi aktivna ratna dejstva u skladu sa sopstvenim operativnim planovima. Sve do konačnog oslobađanja ukrajinske zemlje“.

Jaroš je pre tri nedelje objavio da će formirati generalštab dobrovoljačkih bataljona među kojima njegovi čine glavninu.

Desni sektor se u martu prošle godine registrovao i kao politička partija.

jaros- nacisti- ukrajina

U novembru 2014-te je Vrhovni sud Rusije Desni sektor proglasio za ekstremističku organizaciju i zabranio svako njegovo delovanje na teritoriji RF.

Protiv Minska-2 je ustao i ukrajinski poslanik – bivši zamenik komandira neonacističkog bataljona „Azov“ Igor Mosijčuk. Čak je obnarodovao: da će na sve dostupne načine onemogućavati primenu dogovorenog u Minsku.

(Fakti)

 

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …