Home / U FOKUSU / DODIK ZABRINUT: U Sarajevu se kuje nešto strašno protiv RS! Još strašnije je što su deo toga i neki Srbi!

DODIK ZABRINUT: U Sarajevu se kuje nešto strašno protiv RS! Još strašnije je što su deo toga i neki Srbi!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je bio upoznat sa zahtevom za njegovo hapšenje, te da su tu priču „kreirali Srbi u zajedničkim institucijama BiH“.

Dodik je upitao kako one koji su poslali taj zahtev nije sramota da stalno šire laži i poručio im da mu se „skinu sa grbače“.

Dodik je rekao da već godinu dana zna za zahtev i da je on stigao iz Sarajeva, ističući da stoji na raspolaganju i da nema potrebe da se bilo šta traži od Srbije.

„Imao sam neke informacije o tome koje su pre svega iz okvira Sarajeva.

Znao sam odakle je poslat taj zahtev. Zaista je, dakle upitno, pošto su oni fabrikovali nekoliko tih lažnih priča, zašto bi oni nešto tražili od Srbije. Evo ja sam na raspolaganju. Šta je tu u pitanju?

Oni Srbi koji su otišli u zajedničke institucije su to sve kreirali. Oni koji tamo sede sastaju se svako veče i kreiraju bilo šta protiv Republike Srpske.

Sad je aktuelna ta lažna priča o paravojnim formacijama.

Dakle, u nedostatku dokaza o tome i da je postojalo nešto oko te priče o vili ovde u Beogradu – oni ne bi tražili nešto od Srbije. Šta Srbija ima s tim?“, upitao je Dodik.

Predsednik Srpske je naglasio da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je tu priču izneo u javnost, jer, kako kaže, njegovo nije bilo da o tome govori.

„Ja s Vučićem razgovaram o našim međusobnim odnosima i on je bio tu kada sam dobio tu informaciju, tako da je i on to znao. Ali, ja sam zahvalan Vučiću što je učinio javnim te informacije.

Moje nije bilo da ja govorim o tome, ali ja o tome znam već godinu dana. Problem je od pre godinu dana.

Šta ste radili godinu dana? Što ste lagali godinu dana?

Kako vas nije sramota da lažete stalno i iznova? Zašto nešto ne uradite? Skinite mi se jednom sa grbače!

– Nervoza ih hvata pred ove izbore. Sve ankete govore da kandidati SNSD-a na mestu člana Predsedništva BiH i Predsednika Republike dobijaju preko 53 posto glasova, da SNSD 42% u proseku…

Znači to je naš start, njihov start je nula. Posvađani, nikakvi…

Od njihovih partija se napravilo 20 partija i onda nemaju šta drugo nego da lažu“, rekao je Dodik za RTRS.

On tvrdi da je „jedan ministar iz Saveta ministara BiH zvao austrijsku vladu da ne dozvoli da neko od njihovih zvaničnika dođe u RS na Dan Republike“.

„Kako ih nije sramota?! Evo, neka se taj javi da nije, pa ću mu ja objasniti kako jeste i koga je zvao. Prema tome, to je subverzivna izdajnička aktivnost nekoliko njih tamo iz SzP koji sede u organima BiH, to ne prestaje.

Šta je Vučić rekao? Rekao je istinu. Šta oni govore, što se pravdaju? U čemu je problem?“, upitao je predsednik Srpske.

Zamoljen da prokomentariše to što je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić „demantovao Vučića“, Dodik je odgovorio:

„Neću ništa da govorim o Mektiću, jer bi mi to bilo ponižavajuće. A javnost je najbolja“.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …