Home / IZA KULISA / POJAVIO SE ČOVEK KOJI TVRDI DA JE PREŽIVEO BEKSTVO IZ ALKATRAZA, I DA NIJE JEDINI! POSLE 55 GODINA OTKRIVA MISTERIJU TAJNIH PROLAZA I LUTKI (VIDEO)

POJAVIO SE ČOVEK KOJI TVRDI DA JE PREŽIVEO BEKSTVO IZ ALKATRAZA, I DA NIJE JEDINI! POSLE 55 GODINA OTKRIVA MISTERIJU TAJNIH PROLAZA I LUTKI (VIDEO)

Ceo svet zna da je beg iz najpoznatijeg zatvora nemoguć. Samo…šta ako je neko ipak preživeo Alkatraz nadmurivši čuvare i policiju?

FBI i danas drži jedan slučaj otvorenim – Džon i Klarens Englin kao i Frenk Moris pobegli su 1962. godine iz Alkatraza i nikad nisu uhvaćeni.

Kako ni njihova tela nikad nisu pronađena ostala je misterija da li su preživeli.

Lokalna policija 2013. je dobila jedno misteriozno pismo čoveka koji se predstavio kao Džon Englin.

U pismu je otkrio kako je on taj koji je 1962. pobegao iz zatvora kao i da su mu sad 83 godine i da ima rak.

– Pobegao sam iz Alkatraza 1962. godine sa bratom Klarensom i Frenkom Morisom. 83 su mi godine, imam rak i u lošem sam stanju. Svi smo preživeli beg, doduše teškom mukom – stajalo je u pismu za koje nikad nije utvrđeno da li je delo Englina ili neko prevaranta.

U pismu stoji da su trojica zatvorenika izdubili ventilacione otvore na širinu dovoljnu za odraslog čoveka i zatim ispuzali iz zatvora.

Čuvari su za to vreme u njihovim ćelijama gledali lutke kojima su napravili čak i kosu.

Napolju su, tokom bega koristili kabanice i prsluke za spasavanje, ali nije poznato kako su do njih došli.

Englin tvrdi da danas živi u južnoj Kaliforniji. Njegov brat je, tvrdi, preminuo 2011. a Frenk Moris 2008. godine.

– Ako na televiziji javno obećate da ću u zatvoru provesti još maksimalno godinu dana i pritom dobiti pomoć doktora, napisaću vam gde se nalazim. Ovo nije šala – napisao je navodni Englin.

Policija je ovo pismo ipak odbacila.

– Nemamo nikakvog razloga da verujemo da se neko tek tako promenio i pred smrt želi da poštuje zakon.

Interesantno je da je priča ovih kriminalaca inspirisala producente u Holivudu da snime film „Bekstvo iz Alkatraza“ sa Klintom Istvudom u glavnoj ulozi.

Pogledajte video:
(Telegraf.rs)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …