Home / U FOKUSU / Doveo je Trampa na vlast, a sada tvrdi: Njegov mandat je GOTOV, počinje RAT

Doveo je Trampa na vlast, a sada tvrdi: Njegov mandat je GOTOV, počinje RAT

Kad se radi o Stivu Benonu uvek je postojala opasnost da će biti veći problem za Belu kuću predsednika Donalda Trumpa izvana nego iznutra.

benon

Nekoliko sati nakon što je prestao angažman glavnog Trampovog političkog stratega u Beloj kući ta se opasnost počela da ostvaruje sa jačanjem besa konzervativaca koji su smatrali Benona svojim predstavnikom u Beloj kući.

Najupečatljivija bila je reakcija „Brajbart njuza“, ultradesnog medija kojeg je Benon vodio pre nego što se prošle godine pridružio Trampovoj predsedničkoj kampanji. „RAT“, napisao je u tvitu jedan od urednika Džoel Polak koji je objavio tekst u kojemu preispituje hoće li Tramp bez Benona zaploviti umerenijim političkim vodama,piše Jutarnji list.

– Stiv Benon bio je utelovljenje Trampovog programa – napisao je Polak.

Benon se nakon otkaza odmah vratio u „Brajtbart“ kao izvršni predsednik i očekuje se da će koristiti taj mediji da bi napadao one koji su ostali u Beloj kući, a možda i samog Trampa kad se ne budu držale oštre nacionalističke politike za koju se Benon za vreme mandata u Beloj kući zalagao.

Republikanski establišment na meti

Kao glavni Trampov strateg Bannon je vodio brojne bitke s visoko pozicioniranim Trampovim pomoćnicima i glavnim republikancima u Kongresu oko politike predsednika Trampa.

„Brajtbart“ ga je često podržavao napadajući republikanski establišment i njegove predstavnike poput vođe senatske većine Miča MekKonela ili Pola Rajana optužujući ih za potkopavanje Trampove politike.

Jedna od poslenjih meta ultradesnog medija bio je Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Mekamaster nakon što je uklonio zagovornike Benonovih spoljnopolitičkih stajališta.

Proteklih dana Benon je rekao prijateljima da je „težak“ desetine miliona dolara, da je lider svetskog formata u populističko-nacionalističkom pokretu koji je pomogao Trampu da se domogne Bele kuće i da bi mogao da se vrati u „Brajtbart“ koji je nazvao „ubojitim strojem“ ili u druge projekte koje finansira porodica tajkuna Roberta Mersera, njegovog dugogodišnjeg saveznika.

– Stivov glas je moćan i biće i dalje glasan. On će nastaviti da zagovara politiku koja je Donalda Trampa i odvela u Belu kuću – rekao je je Sam Nunberg, Benonov prijatelj i bivši savetnik Trampove predsedničke kampanje.

„Tramp je gotov“

Sam Benon je u intervjuu za „Vikli Standard“ izjavio je da je „Trampov mandat, onaj za koji smo se borili i koji smo osvojili, završio“.

– I dalje imamo veliki pokret, napravićemo mi nešto od tog mandata, ali on je zapravo gotov, on postaje sada nešto drugo. I biće tu jako puno bitaka, biće dobrih i loših dana, ali mandat koji smo mi izborili je gotov. Mislim da će Tramp imati velikih problema u sprovođenju bilo čega na polju ekonomskog nacionalizma i imigracije, neće više imati slobodu, biće mu jako teško – izjavio je Benon.

Za sebe kaže da se osjeća jako moćno.

– Sad sam slobodan, ponovno u rukama imam svoje oružje. Neko me nazvao Benonom Barbarinom. Definitivno ću razbiti opoziciju, u to nema sumnje. Od „Brajtbart“ sam napravio mašinu i sad joj se vraćam. Sa svime što sada znam, tu ćemo mašinu sada dodatno ojačati – najavio je Benon, koji je u izjavama za druge medije takođe otvoreno najavio da ide u rat sa svim protivnicima prsprovođenja njemu najdražih delova Trampovog programa, a to znači da bi se na meti „Brajtbart“ vrlo lako mogli naći i „umerenjaci“ u samoj Beloj kući.

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …