Home / U FOKUSU / Dragaš: Moramo da se pripremimo za unutrašnji haos koji sledi..!

Dragaš: Moramo da se pripremimo za unutrašnji haos koji sledi..!

Ponovo o budžetskom deficitu. Na njemu se najbolje vidi propast Vučičeve populističke i demagoške politike. Budžetski deficit će ove godine biti preko 3 milijarde evra. Zvanično su već rebalansom priznali 225 milijardi dinara, ali kada se na to dodaju rashodi socijalnih fondova i lokalnih zajednica, te razni drugi rashodi, onda se cifra ukupnog deficita penje tako visoko.

Dragas- branko

Međutim, nije to sve. Konsolidovani bilansi države nam pokazuju da su ukupni deficiti narasli na 7,3 milijarde evra. O tim deficitima niko iz vlasti ne sme ni da zucne. Svi ćute da se ne zamere Velikom Vođi.

Dugovi rastu, javni dug je prešao 22 milijarde evra. To je 70% od BDP koga prikazuje vlast. Međutim, to je 146% od realnog BDP. Srbija je prezadužena zemlja i potpuno je jasno da idemo u bankrot.

Veliki Vođa je pokazao da je potpuno nesposoban, da nište ne zna iz ekonomije, da nijedan racionalan ekonomski potez ne povlači i da se dramatično brže zadužuju, nego svi premijeri pre njega.

On je neodlučan, okleva, pokušava da se svima dodvori, ne razume kako funkcioniše ekonomija, bolesno je sujetan, iskompleksiran, autoritaran i osvetoljubiv. Uzeo je svu vlast u svoje ruke i račun stiže na naplatu.

Štrajkovi advokata, prosvetara, studenata, industrijskih radnika, tihi štrajk policije, zdravstvenih radnika i od danas vlasnika ugostiteljskih objekata.

Čitava Srbija je u štrajku ili se priprema za štrajk.

Veliki Vođa to ništa ne vidi. On gura dalje svoju sumanutu priču o uspehu reformi, kakve nijedan političar u istoriji nije ostvario. Njegovi čauši ga lože da istraje u tom svom sluđivanju građana.

Ovakva ekonomska politika dovešće do potpunog finansijskog požara u Srbiji. Politika koja nema nikakvu ekonomsku strategiju, nego se zasniva na zaduživanju i pripremi za rasprodaju preostale državne i društvene imovine.

Priprema se nova privatizaciona klanica.

Zakon o privatizaciji je stvorio uslove za privatizacioni masakr.
Mladi japijevci su dovedeni da se napiju krvi privatizacionih preduzeća.

Na unutrašnjem planu, moramo da se pripremimo za haos.

Na spoljnom planu, politika EU i Rusija dovešće do klasičnog nokauta. Takva politika nije moguća. To je precenjivanje naših mogućnosti i davanje na značaju jednom sumanutom i nedokazanom tipu.

Sukob EU i Rusije je sve veći.
Rat u Ukrajini nije stao.
Velika je izvesnost da će se tek rasplamsavati.

Krstaši iz Brisela i Vašingtona će sve više tražiti.
Hoće da im se ulaganje isplati.

Nema sluđivanja na spoljnom planu.
Veliki Vođa će doživeti klasičan nokaut.

(facebookreporter.org)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …