Home / U FOKUSU / EKSTREMISTI ISLAMSKE DRŽAVE UŠLI U EVROPU: Infiltrirali se u Turskoj, kreću na Bugarsku!

EKSTREMISTI ISLAMSKE DRŽAVE UŠLI U EVROPU: Infiltrirali se u Turskoj, kreću na Bugarsku!

ratnici- muslimani- fanatici

Ekstremisti Islamske države (IS) ušli su u Tursku i planiraju da izvedu napade na Ankaru i Istanbul, odnosno na diplomatska predstavništva drugih zemalja u tim gradovima, upozorila je Turska obaveštajna agencija (MIT) i navela da krvoločni islamisti planiraju upad i u Bugarsku.

Prema navodima pripadnika bezbednosti, oko 3.000 džihadista sprema se da na teritoriju Turske uđe preko južne granice sa Sirijom, pošto nisu uspeli da osvoje kurdski grad Kobani, piše turski list Hurijet, prenoseći internu belešku članova MIT.

– Veruje se da su neki militanti, pre svega zapovednici koji planiraju napade, već ušli u Tursku i da se nalaze u sigurnim kućama.

Oni su stručnjaci za samoubilačke i bombaške misije, a cilj će im biti da onemoguće funkcionisanje koalicionih snaga koje su intervenisale u Siriji protiv IS, a preko Ankare i Istanbula. Deo militanata sirijske i palestinske nacionalnosti planira da uđe i u

Bugarsku kako bi odatle lakše izvršili napade u članicama Evropske unije – piše u beleškama MIT.

Turska policija je odbila da komentariše te navode medija, a MIT nije bio dostupan za komentar.

(Kurir)

 

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …