Home / U FOKUSU / EVO ŠTA SE SVE VREME SPREMALO- UDARAC U LEĐA PUTINU: Orban traži da EU oformi jedinstvenu vojsku pod NATO komandom.. a onda sledi udar na Rusiju!

EVO ŠTA SE SVE VREME SPREMALO- UDARAC U LEĐA PUTINU: Orban traži da EU oformi jedinstvenu vojsku pod NATO komandom.. a onda sledi udar na Rusiju!

putin- orban
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da Evropi treba jedinstvena vojska radi jačanja njene bezbednosti i stabilnosti.

On je naveo da tu ideju treba razmotriti kroz prizmu Bregzita kao i povećane migracije iz Azije i Afrike.

– NATO, u sadašnjem formatu, sposoban je da garantuje mir u Evropi. Štaviše, NATO je nešto što nam treba i moramo da budemo aktivni članovi NATO, to je jasno – rekao je Orban na letnjem univerzitetu u rumunskom mestu Baile Tusnad, prenela je agencija Ađerpres.

Međutim, s obzirom da je Britanija, inače peta ekonomija i nuklearna sila, napustila strukture EU, Orban kaže da treba ozbiljno razmotriti ideju izgradnje zajedničke armije na terirotiji EU, ali prave vojske, kako je rekao, sa naređenjima koja se daju jednim zajedničkim jezikom.

– Armija po suštini, ne po formi – rekao je Orban dodavši da bi članice trebalo da razmisle o izdvajanju više novca u vojne svrhe.

On je, takođe, pomenuo ideju zajedničke vojske četiri zemlje Višegradske grupe – Poljske, Mađarske, Češke i Slovačke – koja ne bi bila konkurencija evropskoj vojsci, prenosi Rojters.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …