Home / U FOKUSU / „Evropa će platiti sankcije time što se nikada neće vratiti na mesta koja su izgubili na ruskom tržištu!“

„Evropa će platiti sankcije time što se nikada neće vratiti na mesta koja su izgubili na ruskom tržištu!“

Evropski proizvođači sa kojima je zbog sankcija prekinuta saradnja, ubuduće će moći da zauzmu samo slobodna mesta na tržištu Rusije, ukoliko ona preostanu, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev, poručujući latinoameričkim i azijskim partnerima da pri zaključivanju dugoročnih ugovora o isporuci robe nemaju razloga za nervozu.

– Te oblasti, koje u našoj privredi zauzmu ili naši proizvođači – čemu se veoma nadamo, ili drugi strani proizvodjači, u te oblasti naši evropski partneri neće moći da se vrate. To je cena koju će Evropa morati da plati – rekao je Medvedev za „Subotnje vesti“ ruske državne TV.

Predsednik ruske vlade je, kako prenosi Itar-Tas s, rekao da će „pre ili kasnije u svakom slučaju biti postignut dogovor“, i da „sankcije neće trajati beskonačno“, ali da evropski partneri neće moći da se vrate na mesta koja izgube.

Medvedev je umirio privrednike iz Azije i Latinske Amerike koji nameravaju umesto evropskih dobavljača da udju na rusko tržište, da u slučaju normalizacije odnosa Rusije i Evrope njihove pozicije neće biti ugrožene.

– Mi smo pristojan svet. Ako se o nečemu dogovorimo ispunjavaćemo ugovore koji postoje, uključujući one sa latinoameričkim partnerima i azijskim, nesumnjivo – rekao je ruski premijer.

– A oni, koji budu spremni da se ponovo vrate, mogu da se vrate samo na udeo koji preostane, ne više od toga – naglasio je Medvedev.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …