Home / U FOKUSU / General Makarov upozorio: Rusija se sprema za odbranu od američkog napada sa 8.000 raketa istovremeno!

General Makarov upozorio: Rusija se sprema za odbranu od američkog napada sa 8.000 raketa istovremeno!

Opasnost da Amerikanci po teritoriji Rusije nanesu trenutni globalni udar osnovni je razlog što jačamo svoj sistem protivvazdušne i protivraketne odbrane – naglasio je zamenik komandanta vazdušno-kosmičke odbrane RF general Kiril Makarov.

rakete 1

„Pitanja protivvazdušne odbrane izbila su u prvi plan. Zato što je u SAD na snazi koncept trenutnog globalnog udara koji je osnovna opasnost za Rusiju iz vazdušno-kosmičkog prostora. Jer, ta američka koncepcija pretpostavlja nanošenje munjevitog udara po bilo kojoj državi koju SAD smatraju svojim neprijateljem. Taj udar bi trajao od 40 minuta do dva i po sata“.

Makarov je otkrio da se u Moskvi smatra da bi Pentagon u tom napadu koristio krstareće i interkontinentalne rakete kojima već raspolaže, ali i hipersonične letelice koje će se pojaviti u bliskoj budućnosti.

On je takođe otkrio: da komanda ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga prognozira da će SAD do 2020. raspolagati sa oko 8000 krstarećih raketa, od kojih će 6000 moći da nosi nuklearne bojeve glave.

„Potpuno određeno – naglasio je Makarov – možemo da kažemo da će te rakete – pod određenim uslovima – biti upotrebljene za udare po objektima na teritoriji Ruske Federacije“.

Prema njegovim rečima, ruska PVO u stanju je da otkrije sve što njenoj teritoriji može da preti iz vazduha i kosmosa. Uključujući avione napravljene po stelt-tehnologijama.

„Danas – naglasio je Makarov – ne postoji na planeti ništa što je za nas nevidljivo. Neka naši građani budu spokojni. Za vreme u rata u Jugoslaviji, 1999. godine, starom sovjetskom raketom je bio oboren američki bombarder F-117 Stealth, a sa savremenim sredstvima je to još lakše“.

rusija- putin- vojska- komanda 1

On je otkrio da će u Rusiji radi na odgovoru američkom  orbitalnom bespilotnom kosmoplanu X-37 na kojem rade Boeing i Pentagon. Ova vojna letelica se smatra orbitalnim bombarderskim sistemom sa donekle suženim mogućnostima“, a Makarov je podvukao:

„Radimo, ali nemam pravo da išta otkrijem. Mi sve vidimo i spremamo sredstva za pariranje. Američko lasersko oružje više nije strašilo iz Rata zvezda, mada može služiti i za oslepljivanje protivnika, i za izviđanje, i kao borbeno sredstvo. Međutim, Rusija ima čime da na sve to odgovori. Mi na tom planu ne zaostajemo za SAD“.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …