Home / U FOKUSU / Gorbačov: Naša „ebola“ je Amerika!

Gorbačov: Naša „ebola“ je Amerika!

Prvog i poslednjeg predsednika SSSR, Mihail Gorbačova, mnogi sunarodnici smatraju i slabim državnikom i izdajnikom. Utoliko je indikativnija njegova reakcija na nastup Baraka Obame u Generalnoj skupštini UN u kojem kao glavne svetske opasnosti označio – virus Ebola i groznicu koju izaziva, držanje Rusije u Evropi i Islamsku državu.

gorbacov

Gorbačov je prvo ocenio da njegova zemlja povodom Ukrajine – i u Evropi – vodi „ispravnu politiku“, pa naglasio:

„Mi imamo jednu groznicu – to je Amerika sa svojim pretenzijama na svetsko liderstvo… Njoj je glavno zakačiti, isprovocirati i da se ne smiruju svađe u Evropi. Zato što je SAD interesuje samo njihov monopol. Ukrajina i ostalo – to su samo povodi“.

Gorbačov je ovome dodao: „Hladnog rata još nema, ali postoje njegovi simptomi. Hladni rat svetu nije potreban. Takvi ratovi traju decenijama. Ja sam za pronalaženje izlaza iz ove nenormalne situacije“

Ne pominjući mu ime, Gorbačov je podržao Vladimira Putina, rečima:

„I u odnosima sa SAD, Rusija vodi ispravnu politiku. Mi smo moćna nacija. Mi imamo na šta da se oslonimo i šta da kažemo“.

Poznati ruski amerikanolog sergej Rogov ocenio je da se odnosi Rusije i Zapada nalaze na najnižoj tački za protekle tri decenije.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …