Home / U FOKUSU / GRUZIJSKI SNAJPERISTA ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Ukrajince su na Evromajdanu 2014. ubijali Ukrajinci koji su sada na vlasti!

GRUZIJSKI SNAJPERISTA ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Ukrajince su na Evromajdanu 2014. ubijali Ukrajinci koji su sada na vlasti!

Aktuelna ukrajinska vlast – a u njoj su oni koji su uz američku i poljsku pomoć izveli državni prevrat u februaru 2014-te – sve do danas tvrdi da je stotinak učesnika „evromajdana“ u centru Kijeva – snajperski odstrelio režim bivšeg šefa države Viktora Janukoviča.

Neki ni do danas ne prestaju da nabacuju da se iza tih likvidacija – ovako ili onako – nalazila Rusija.

Evromajdanovci-pučisti čak su svojima – nazvavši ih „Nebeskom stotinom“ – napravili jednu vrstu panteona.

A sada se razotkrilo ono što su svi podozrevali od samog početka. Da iza tog zločina ne stoje ni Janukovič ni „ruka Kremlja“.

Gruzijski snajperista Aleksandar Revazišvili, koji je bio učesnik Evromajdana u Kijevu, otkrio je ko je ubijao pripadnike „Nebeske stotine“.

Sasvim konkretno: da su ih likvidirali – svoji! Čak je i imena naveo.

U iskazu koji je dao advokatu, Revazišvili je posvedočio:

„Sadašnji šef komiteta Verhovne rade (parlamenta) Ukrajine za pitanja nacionalne bezbednosti i odbrane – Sergej Pašinskij – pucao je iz svog automata kratkim rafalima. Poslanik Vladimir Parasjuk mlađi – pucao je po masi iz karabina „Sajga, a njegov otac – iz karabina SKS“.

Gruzin je rekao i da je spreman da sve što tvrdi iznese i pred ukrajinskim sudom.

Bivši gruzijski vojnik Koba Nergadze, ispričao je da je njega i druge snajperiste, njegove sunarodnike, u Kijev pozvao Mamuka Mamulašvili, savetnik bivšeg predsednika Gruzije, Mihaila Sakašvilija.

Nergadze je otkrio da su članovi njegove grupe dobili po 10.000 dolara. A da im je bilo obećano još po 50.000 po povratku sa „službenog puta“.

Advokat Aleksandra Gorošinskog, bivšeg pripadnika specijalne policijske jedinice Berkut, predočio je ukrajinskoj javnosti da je najamnika bilo i iz drugih zemalja i da su se delili na grupe sa po deset „strelaca“.

Imali su, prema njegovim rečima, da sa različitih mesta pucaju i po Evromajdanovcima i po policiji. Za to ime je bilo obećano po 5.000 dolara.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …