Home / U FOKUSU / INSAJDER OBAVEŠTAJAC ZALEDIO SVET: Ne gajite nadu, nuklearni rat sa S. Korejom sigurno počinje, evo i kada..

INSAJDER OBAVEŠTAJAC ZALEDIO SVET: Ne gajite nadu, nuklearni rat sa S. Korejom sigurno počinje, evo i kada..

Obaveštajni insajder kaže da će do rata sa Severnom Korejom doći za nekoliko nedelja, i ovo bi moglo biti konačno upozorenje.

On tvrdi da mu je, ni manje ni više, nego direktor CIA-e Majk Pompeo, rekao da je rat sa Severnom Korejom vrlo verovatan u prva tri meseca 2018. godine.

Insader Džejms Rikards, koji je decenijama radio sa američkom obaveštajnom zajednicom, stručnjak je za scenarije eskalacije i konačne igre. Pišući za „The Daily Reckoning“, on je rekao da će geopolitička situacija sa Severnom Korejom uskoro kulminirati.

Pre berze, bitkoina, zlata i kamatne stope Federalnih rezervi, Rikards kaže da je najvažnija globalna briga za SAD i druge velike sile eskalacija situacije na Korejskom poluostrvu.

“Najvažnije finansijsko ili geopolitičko pitanje u svetu danas je predstojeći rat između SAD-a i Severne Koreje, verovatno u naredni dvanaest nedelja,“ napisao je on.

“Kako mogu biti toliko siguran za vreme? Direktor Centralne obaveštajne agencije mi je rekao,“ nastavio je.

Rikards je rekao da je Pompeo govorio na privatnom skupu u Vašingtonu 20. oktobra, kada je maloj grupi rekao da ne bi bilo razumno pretpostaviti da je Severnoj Koreji potrebno više od “pet meseci“ da izgradi i rasporedi pouzdan arsenal nuklearnih ICBM, koje bi se mogle koristiti za udar na veliki broj američkih gradova i ubiti milione ljudi.

“Pet meseci od 20. oktobra 2017. godine je 20. mart 2018. godine“, napisao je Rikards. “To je okvirni datum, ali rat će verovatno početi pre toga“.

I dok su SAD, Rusija i, u daleko manjoj meri Kina i Indija, preživele Hladni rat pod principom MAD (osigurano uzajamno uništenje), to se ne odnosi i na Severnu Koreju. Rikards je rekao da je Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, potpukovnik H.R. MekMaster, rekao da Bela kuća smatra “neprihvatljivim“ da Severna Koreja ima nuklearnu sposobnost.

Dakle, cilj je sada, i uvek je bio, sprečavanje Pjongjanga u tome da razvije održivu nuklearnu pretnju, a ne da nauče da žive sa tim i oslanjaju se na pretnju uzajamnog uništenja oko čega Kim nije toliko zabrinut.

“Ima mnogo razloga za ovo“, napisao je Rikards. “Ni jedna druga nuklearna sila nikada nije pretila da će napasti SAD ukoliko one ne napadnu prve.“

“Severna Koreja je više puta pretila da će napasti i uništiti SAD“, nastavio je on. “Najbolji pristup za suočavanje sa ovim pretnjama od diktatora jeste da ih držite za reč.“

Postoji još dokaza da je Rikards možda u pravu.

Kao što je „The National Sentinel“ objavio prošle nedelje, vrhovni komandant marinaca, general Robert Neler, upozorio je malu grupu marinaca u Norveškoj da je na vidiku “velika borba“.

“Nadam se da grešim, ali stiže rat…“, rekao je Neler. “Vi ste ovde u borbi, informativnoj borbi, političkoj borbi, samim svojim prisustvom.“

Smatralo se da on misli na Rusiju, s obzirom da je osoblje kom se obraćao sprovodilo vojne vežbe u evropskoj zemlji. Ali to se može takođe tumačiti i kao rat bilo gde u svetu.

Zapravo, on je spominjao “pacifički region“, oblast sveta koja bi se mogla odnostiti na Kinu – Severnu Koreju – ili oboje.

Njegove komentare su pratili i komentari sekretara odbane Džejmsa Matisa, koji je krajem prošle nedelje rekao da se “skupljaju olujni oblaci“ nad Korejskim poluostrvom.

Severna Koreja je u prošlosti pretila i EMP napadom, što bi uništilo američku električnu mrežu.

Webtribune.rs

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …