Home / U FOKUSU / IRAN UPOZORIO SVET: IZRAEL JE PREŠAO CRVENU LINIJU, OČEKUJTE POSLEDICE!

IRAN UPOZORIO SVET: IZRAEL JE PREŠAO CRVENU LINIJU, OČEKUJTE POSLEDICE!

iran- vojska
Iran je poručio SAD da Izrael treba da očekuje posledice za napad na deo Golanske visoravni pod sirijskom kontrolom, koji je izvršen 18. januara kada je ubijen iranski general Muhamed Ali Alahdadi, saopštio je danas zamenik šefa iranske diplomatije Husein Amir Abdulahian.

„Poslali smo poruku SAD diplomatskim kanalima da je cionistički režim prešao iransku crvenu liniju tom akcijom. U poruci smo rekli da odgovorni treba da očekuju da će trpeti posledice tog čina”, naveo je Abdulahian u izjavi za zvaničnu iransku agenciju IRNA, prenosi AFP.

Prošle nedelje iranski brigadni general Husein Dehkan već je zapretio Izraelu rekavši da pomenuta akcija neće ostati bez odgovora, ali da je pitanje mesta i vremena ostalo otvoreno.

Prema ranijoj izjavi izraelskih bezbednosnih izvora, iranski general nije bio meta napada na konvoj vozila na Golenskoj visoravni, a Izraelci su navodno mislili da ciljaju gerilce nižeg ranga.

Izrael je više puta napao Siriju od početka građanskog ratu u toj zemlji, većinom uništavajući oružje, kao što su rakete, za koje su izraelski zvaničnici verovali da su namenjene Hezbolahu.

Ta proiranska organizacija bori se na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada u sukobu koji traje već četiri godine.

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …