Home / U FOKUSU / KAMERE SNIMILE AUTOMOBIL S UBICAMA: Srpske obaveštajne službe na tragu vlasnika auta – PROFI UBICE ATENTATORI!

KAMERE SNIMILE AUTOMOBIL S UBICAMA: Srpske obaveštajne službe na tragu vlasnika auta – PROFI UBICE ATENTATORI!

Sigurnosne kamere sa nekoliko objekata snimile su, u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, u kritično vreme, automobil „opel astra“ kojim su pobegle ubice Olivera Ivanovića.

U samom autu, posle prvih analiza i pregleda, nisu pronađeni tragovi bitni za istragu. Ipak, poslednjem vlasniku vozila, kako saznajemo, polako se ulazi u trag. Sve novi podaci koji su prikupljeni dosad, kao i sam način izvršenja ubistva, ukazuju na to da se radi o profesionalnim ubicama koji su imali dobru logistiku, kako za sam atentat tako i za bekstvo.

Srpske bezbednosne službe razgovarale su sa rodbinom prvog vlasnika „opel astre“, koji je preminuo pre izvesnog vremena. Kako saznaju „Novosti“, službe su utvrdile kome su oni prodali auto, kao i da je automobil kasnije imao još najmanje jednog kupca za kojim se traga, kako bi se utvrdilo kako su ubice došle do te „astre“.

Automobil je identifikovan na osnovu brojeva šasije i motora, koje je policija uspela da utvrdi, uprkos tome što je „astra“ posle ubistva spaljena.

U međuvremenu, kosovska policija je objavila da su otkrili poslednjeg vlasnika „astre“ i da se on nalazi negde u Srbiji, ali nisu otkrili koje je on nacionalnosti.

Nebojša Stefanović: Pažnju javnosti usmeravaju u pogrešnom pravcu!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da smo ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor, uprkos zahtevima Euleksu i Unimiku da istražne organe Srbije uključe u istragu:

– Reakcije Ramuša Haradinaja i ministra pravde u Prištini potpuno su neprihvatljive. Odbijanje da se naši organi uključe u istragu jasno ukazuje da nema želje da se ubice pronađu i kazne, niti da se istraga profesionalno obavi. Očigledna je namera da se pažnja javnosti usmerava u pogrešnom pravcu i da se oteža i spreči otkrivanje pravih motiva za ovo ubistvo, kao i svih onih koji su odgovorni.

On je upozorio da se već vidi da od istražnih organa na KiM „cure određene informacije prema medijima, koje mogu otežati dalji tok istrage“.

Direktor policije Rebić: Saznaćemo ko je poslednji kupac“ automobila smrti“

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je danas da su svi resursi MUP i BIA angažovani na prikupljanju „informacija i dokaza koji će dovesti do izvršilaca i nalogodavaca ubistva Ivanovića“.

Rebić kaže da je, do sada, šest puta razgovarao telefonom sa šefom Euleksa na KiM Sezarijom Ljubom i da je „zahtevao, apelovao, molio“ da srpskoj policiji daju neophodne podatke kako bi se uradile dalje provere i u Srbiji. Prvi čovek srpske policije kaže da veruje da će odgovor biti pozitivan.

– Problem je to što nemamo mogućnost da radimo na terenu, ali obaveštajnim radom prikupljamo podatke i posvećeno radimo na slučaju. Od austrijske policije dobili smo podatke da je automobil pripadao Srbinu iz Austrije koji je preminuo i vozilo je više puta prodato. Pokušavamo da saznamo ko je bio poslednji kupac.

Informer / Večernje novosti

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …