Home / U FOKUSU / KINESKI NAUČNICI U TAJNIM EKSPERIMENTIMA SA DNK STVORILI „SUPER LJUDE“– A ONDA JE NASTALA KATASTROFA!

KINESKI NAUČNICI U TAJNIM EKSPERIMENTIMA SA DNK STVORILI „SUPER LJUDE“– A ONDA JE NASTALA KATASTROFA!

Naučnici u Kini petljali su sa DNK 86 pacijenata kako bi pronašli lek za smrtonosne bolesti, ali sa užasnim posledicama.

Doktori su manipulisali genima subjekata koji su učestvovali u eksperimentu kako bi se izborili sa nekim vrstama raka. Ova tehnika je primenjena na pacijente koji boluju od raka bubrega, pluća, jetre i grla.

Nikakav rezultat istraživanja nije objavljen iako je 15 učesnika u ovom eksperimentu umrlo.

Naučnici u Americi rade na sličnim procedurama i tretmanima za pacijente na Univerzitetu Pensilvanija. Eksperti će ciljati posebne komponente u genetskom kodu DNK kako bi ga popravili na precizno određenim mestima.

Objavljeno je da je njihova procedura mnogo naprednija od one koja se koristi u Kini, ali da kontroverzna tehnika može još uvek da bude riskantna.

-Ovakav trend povećava rizik od uticaja na našu ekonomiju i radnu snagu, kao i na našu nacionalnu bezbednost. Od transformacije DNK do veštačke inteligencije, inovacije u nauci nose sa sobom izvesne rizike, rekla je Marija Zuber naučnica u Nacionalnoj fondaciji za nauku.

Naučnici u Americi strahuju od opasnosti koju po zdravlje može da ima virus koji je ubio na hiljade jelena kada se prenese na ljude, piše Daily Star.

Takozvana „zombi bolest“ pokosila je na hiljade jelena, losova i musova ove godine. Naučnici se boje da će se i ljudi zaraziti ovom bolesti kada virus počne da se širi i na druge vrste koje se nalaze u lancu ishrane ljudi.

(Telegraf.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …