Home / U FOKUSU / KOSAČOV OTKRIO ŠTA LEŽI IZA NAJNOVIJEG POTEZA AMERIČKE ADMINISTRACIJE: Vašington očajnički traži povod za opšti rat…

KOSAČOV OTKRIO ŠTA LEŽI IZA NAJNOVIJEG POTEZA AMERIČKE ADMINISTRACIJE: Vašington očajnički traži povod za opšti rat…

Nove sankcije Sjedinjenih Američkih Država protiv Severne Koreje stvaraju utisak da Vašington želi pojačavanje konfrontacije, a ne rešavanje problema kroz dijalog, smatra šef Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je u petak nove sankcije u okviru suzbijanja nuklearnog i balističkog programa Severne Koreje.

„Ministarstvo finansija SAD, koje namerava da uvede sankcije protiv 56 brodova, brodskih i trgovačkih kompanija, pretvara se od finansijskog u kazneni organ koji koristi dominantan položaj Amerike u svetskoj ekonomiji isključivo za sopstvene interese“, napisao je Kosačov na društvenoj mreži Fejsbuk.

On smatra da to daje nove povode svim ostalim učesnicima u globalnim ekonomskim procesima da se zamisle nad mehanizmima zaštite od „otvorene proizvoljnosti i ucene“ SAD.

Kosačov je dodao da uvođenje novih sankcija Severnoj Koreji nije pravovremeno, ako se ima u vidu perspektiva dijaloga u rešavanju korejskog problema i da nove kaznene mere mogu da dovedu do propasti tog dijaloga.

„Iznenađujuća je osobina Amerikanaca da zasipaju kaznama ne onda kada se situacija zaoštrava nego upravo onda kada se pojavljuju znaci normalizacije situacije… I evo, sada je predsednik SAD Donald Tramp svečano objavio da dolazi do pokretanja ’najvećeg paketa sankcija svih vremena‘ Severnoj Koreji upravo onda kada je severnokorejska delegacija sa sestrom lidera Severne Koreje na čelu doputovala u Južnu Koreju, donela lični poziv Kim DŽong Una predsedniku Južne Koreje Mun Če Inu da poseti Pjongjang tokom održavanja Trećeg međukorejskog samita (a predsednici se nisu sastajali već više od 10 godina)“, napisao je Kosačov.

Senator se zapitao kakav efekat Tramp želi da postigne uvođenjem novih sankcija.

„Da Severna Koreja odustane od svoje pregovaračke aktivnosti? Pjongjang je na to spreman, kako se kaže, u bilo kom trenutku“, naveo je Kosačov.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …