Home / U FOKUSU / Lider britanske „Partije nezavisnosti“ i poslanik u EU, optužuje: Zapad je isprovocirala rat u Ukrajini, kao izgovor da stvori svoju armiju i krene na Ruse!

Lider britanske „Partije nezavisnosti“ i poslanik u EU, optužuje: Zapad je isprovocirala rat u Ukrajini, kao izgovor da stvori svoju armiju i krene na Ruse!

nigel farage najdzel

Najdžel Faraž, poslanik u Evropskom parlamentu i lider Partije nezavisnosti Velike Britanije, nastavlja sa žestokim istupima na sednicama u Strazburu, a posebno se protivi ideji stvaranja zajedničke armije Evropske Unije koju naziva „fantazijom“.

On je ovaj put se dotakao posebno Ukrajine i okrivio zapadne političare da su isprovocirali puč u Ukrajini, ističući da je u Kijevu svrgnut „korumpiran, ali demokratski izabran“ predsednik.

„Mi smo isprovocirali rat u Ukrajini, tako što smo kao EU pokazali ambicije za širenjem, teritorijalnu ekspanziju na Ukrajinu.  Podržali smo ustanak u Ukrajini i isprovocirali svrgavanje Janukoviča, tako smo isprovocirali i reakciju Rusije.“ – kaže Faraž.

„Sada se taj haos koristi kao izgovor za stvaranje armije EU. Junker kaže da moramo pokazati ozbiljnost Rusiji. On se šali? Niko u Evropskoj Uniji to ne želi!“ – rekao je Faraž obraćajući se poslanicima u Evropskom parlamentu.

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …