Home / U FOKUSU / SAD NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Naoružani crnci marširaju ulicama i pozivaju na odmazdu i ubijanje policajaca! (VIDEO)

SAD NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Naoružani crnci marširaju ulicama i pozivaju na odmazdu i ubijanje policajaca! (VIDEO)

crnci- vojska- sad- usa- amerika

Crni panteri, američki crnački militaristički pokret koji je bio na vrhuncu ’60-ih i ’70-ih godina prošlog veka, ponovo se aktivirao i u svetlu rastućeg jaza između crnaca i američkih organa reda poziva na radikalne mere.

Tokom marša prema teksaškoj prestonici Ostinu koji su organizovali Crni panteri sa Hjui P. Njuton oružanim klubom ova militaristička organizacija je pozvala na ubijanje policajaca u Americi.

Grupa demonstranata je uzvikivala brojne slogane protiv policije kao što su „Samo mrtva svinja (pogrdan naziv za policajca u SAD-u) je dobra svinja“ i „Grok! Grok! Beng! Beng!“.

Prema saopštenju za medije, grupa koja se naziva i „Ujedinjeni oružani front“ se sastoji od više crnačkih organizacija među kojima je i pokret „Crnački životi vrede“, koji je osnovao američki milijarder Džordž Soroš.

Soroševa organizacija je slične parole uzvikivala i tokom decembarskih protesta u Njujorku, kada im je jedan od najčešćih uzvika bio „Šta želimo? Mrtve policajce!“.

Pogledajte video ispod:

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …