Home / U FOKUSU / Merkel se dva puta tajno sretala sa šefovima britanskih tajnih službi, dala im „dosije Putin”

Merkel se dva puta tajno sretala sa šefovima britanskih tajnih službi, dala im „dosije Putin”

merkel

Angela Merkel se najmanje dva puta obraćala britanskim tajnim službama – tražeći informacije o teroristima – ignorišući nemačku špijunažu.

Nemački nedeljnik Focus tvrdi da je vrh specijalnih službi u Berlinu nezadovoljan i zbog ovakvog „klanjanja Britancima” i generalno – odnosom kancelarke prema njima.

Focus prenosi i ove reči jednog svog anonimnog „izvora” iz vlade Mrkelove:

„Za svojih 12 godina na čelu vlade, gospođa Merkel ni jednom nije došla na svakonedeljne brifinge šefova naših organa bezbednosti.

Zbog čega ona putuje u Englesku? Zar ona više ne veruje svojim ljudima?”.

Po podacima nedeljnika, Merkelova se poslednji put sa bosovima britanskih tajnih službi srela u oktobru 2015-te. U rezidenciji britanskog premijera.
Tom sastanku su prisustvovali šef MI6 Aleks Janger, direktor MI5 Endrju Parker i šef Centra za vladine veze Velike Britanije (GCHQ) Robert Hanigen.

U zamenu za podatke koje su joj njih trojica otkrila, Merkelova je njima predala dosije o Vladimiru Putinu i analizu situacije na Krimu koji je pripremila BND.
Focus tvrdi da nemački organi bezbednosti za odlazak Merkelove u London 2015-te uopšte nisu znali.

(Agencije)

 

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …