Home / U FOKUSU / Moskovska „Izvestija“: Ukrajina je u stanju da proizvede atomsku bombu i to će učiniti!

Moskovska „Izvestija“: Ukrajina je u stanju da proizvede atomsku bombu i to će učiniti!

Ukrajina je u stanju da proizvede atomsku bombu – objavio je ozbiljni moskovski dnevni list „Izvestija”, pozivajući se na procene ruskih eksperata.

armagedon- apokalipsa- bomba- katastrofa- nuklear

Zamenik predsednika odbora Državne Dume za odbranu Franc Klincevič rekao je: „Izjava ukrajinskog ministra odbrane, Valerija Geleteja, da njegova zemlja može vratiti atomski status- to je provokacija prema kojoj se treba ozbiljno odnositi. Ne treba gubiti iz vida da je nauka u Ukrajini oduvek bila razvijena i da pravljenje atomske bombe, iz tog ugla gledano, ne bi bilo problem”.

On je istovremeno ukazao i da Ukrajina ima 17 atomskih energetskih blokova:

„Ako oslobode nekoliko tih blokova za pravljenje atomske bombe, to će im uzeti nemalo vremena. Međutim, za deset godina će je napraviti. Čudno je da Evropa uopšte nije odreagovaal na Geletejevu izjavu. To je nova demonstracija dvostrukih aršina koja se može završiti žalosno za sve”.

Vojni ekspert Andrej Klenov sa svoje strane je dodao:

„Ukrajina je od SSSR nasledila značajan vojni i industrijski potencijal. Nasledila je i atomske tehnologije koje se koriste u mirnodopske svrhe, a i atomske fizičare koji ne moraju počinjati od nule. Ukrajina ima i fabrike u kojima su se proizvodile rakete „Satana”. Sve vojne fabrike na istoku Ukrajine Kijev je pred početak rata zapečatio i tehničku dokumentaciju prevezaao u Kijev”.

„Izvestija” su ukazale da Ukrajina ima i balističke rakete „Točka-U” dometa 120 kilomatara koje mogu nositi i atomskog oružje.

Klenov je uveren da Kijev „prljavu a-bombu” sa običnim detonatorom može napraviti za svega nekoliko dana.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …