Home / U FOKUSU / NA IVICI GLOBALNOG HAOSA: Izrael napao avionima i artiljerijom sirijsku vojsku!

NA IVICI GLOBALNOG HAOSA: Izrael napao avionima i artiljerijom sirijsku vojsku!

pilot- avion 1

„U petak uveče u 18:45 (po lokalnom vremenu) neprijateljski avioni Izraela ispalili su dve rakete iz vazdušnog prostora okupiranih teritorija (Golanske visoravni) na vojne položaje Sirijske arapske armije u blizini Kan Arnabeja u provinciji Kunejtra“, saopšteno je iz sorijskog generalštaba.

Prema navodima vojnih izvora iz Damaska, nova agresija izraelskih aviona usledila je nakon što su teroristi koji drže deo teritorije uz granicu sa okupiranom teritorijom pretrpeli teške gubitke u napadu koji su pokušali, nakon čega su naterani na povlačenje.

„Ovo pokazuje da Izrael pruža direktnu podršku terorističkim organizacijama u Siriji“, tvrdi izvor iz vrha SAA i dodaje da ovakvi napadi samo učvršćuju odlučnost armije da uništi „produženu ruku izraelskog režima“ u tom području.

Izraelski zvaničnici potvrdili su ovaj napad. Prema njihovim tvrdnjama, na teritoriju Golanske visoravni uletelo je dve minobacačke granate i jedna raketa, nakon čega se „uključio protivraketni alarm“ i usledila je „odgovarajuća reakcija“.

U ovim napadima izraelskog ratnog vazduhoplovstva nije bilo žrtava, ali je počinjena materijalna šteta na infrastrukturi SAA.

Nakon ovih izveštaja, pojavili su se i navodi o novim udarima izraelskih snaga po položajima Sirijske armije i Hezbolaha, a kako tvrde lokalni aktivisti, napadi su ovaj put izvršeni artiljerijskim oruđem.

Moguće je da ovakve provokacije iz Izraela stižu kao reakcija na formiranje elitne jedinice SAA koja za cilj ima potpuno oslobođenje sirijsko-libanske granice, kao i Golanske visoravni u pokrajini Kunejtra,

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …