Home / U FOKUSU / NAJAVA POTPUNOG KRAHA AMERIČKE DOMINACIJE: Indija napravila prvi korak ka Evroazijskom Savezu!

NAJAVA POTPUNOG KRAHA AMERIČKE DOMINACIJE: Indija napravila prvi korak ka Evroazijskom Savezu!

Muhanbaji Kundarija, ministar poljoprivrede Indije, rekao je da bi zona slobodne trgovine sa Evroazijskim ekonomskim savezom značila potpuno nove ekonomske horizonte za Indiju.

„Indija veoma puno želi da postigne dogovor o zoni slobodne trgovine sa evroazijskim blokom.“ – kaže Kundarija.

Podsećamo, u junu su otpočeli pregovori na temu zone slobodne trgovine između Indije i članica Evroazijskog ekonomskog saveza tokom međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

„Mi smo već formirali radnu grupu. Trenutno radimo na rešavanju svih pitanja.“ – kaže ministar Kundarija, objašnjavajući da očekuje uskoro rezultate svih dosadašnjih pregovora.

Pored Indije, tu su i Turska, Iran, Mongolija, Egipat, Azerbejdžan, Vijetnam i ceo niz drugih zemalja koje su izrazile želju da pojačaju ekonomsko-trgovinske odnose i uspostave nove okvire ekonomske saradnje sa Evroazijskim ekonomskim savezom.

Okretanje velikih giganata poput Indije prema Rusiji je sve što Bela kuća ne želi da vidi. Dominacija Rusije na globalnom polju se očitava u svim sferama, a ovakvi geopolitički istupi velikih zemalja i svetskih sila dodatno marginalizuju ulogu Vašingtona u kreiranju savremene politike i ekonomije u svetu.

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …