Home / U FOKUSU / NAJVEĆA MISTERIJA PUČA U TURSKOJ: Pobunjenici imali Erdoganov avion na nišanu, ne zna se zašto nisu pucali! (VIDEO)

NAJVEĆA MISTERIJA PUČA U TURSKOJ: Pobunjenici imali Erdoganov avion na nišanu, ne zna se zašto nisu pucali! (VIDEO)

tajip-erdoganFoto: Wikipedia/defenseimagery.mil, AP/Tanjug

Najmanje dva borbena aviona F-16 letela su u blizini Erdoganovog aviona na putu ka Istanbulu

Prema najnovijim informacijama, turski lider Redžep Erdogan za dlaku je izbegao smrt u noći puča u ovoj zemlji. Naime, on se vraćao u Istanbul sa odmora nedaleko od Marmarisa nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar, kad su dva borbena aviona F-16 proletela u blizini Erdoganovog aviona.

Nanišanili su Erdoganov avion i još dve letelice koje su bile u njegovoj pratnji. Zašto nisu pucali, i dalje je nepoznanica – rekao je neimenovani vojni zvaničnik agenciji Rojters.

Drugi višerangirani turski zvaničnik potvrdio je Rojtersu da je Erdoganov avion naišao na borbene letelice kojim su upravljali piloti povezani sa vojnim udarom, ali je ipak bezbedno stigao u Istanbul.

Treći višerangirani zvaničnik, takođe je izjavio da je predsednikov avion imao probleme u vazduhu, ali nije objavio druge detalje.

Erdogan je ranije izjavio da su od početka udara zaverenici pokušavali da ga napadnu u Marmarisu i da su gađali lokacije na kojima je boravio. Prema rečima zvaničnika, Erdogan je izbjegao smrt za nekoliko minuta.

Turska medijska kuća “Si-En-En Turk” navodi da je oko 25 vojnika pomoću konopaca iskočilo iz helikoptera na krov hotela u Marmarisu i da su odmah otvorili vatru, nastojeći da uhvate Erdogana, ali je on otišao samo nekoliko minuta ranije.

Od početka vojnog udara u Turskoj više od 290 ljudi je poginulo u nasilju, od čega su 104 zaverenici, a ostali su uglavnom civili i pripadnici policije.

Šta se sve dešavalo protekle nedelje pogledajte u T Now skeneru:


(Telegraf.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …