Home / U FOKUSU / NATO SPREMA HAOS U SRBIJI: Pustili smo ih da nas okupiraju, sad nas čeka rat na ulicama!

NATO SPREMA HAOS U SRBIJI: Pustili smo ih da nas okupiraju, sad nas čeka rat na ulicama!

policija- demonstranti- protesti 5Nakon izbora Upravni sud će biti korišćen za kreiranje haosa i osporavanje demokratskog legitimiteta izbora, upozoravaju lideri liste „U inat – Složno za Srbiju – Narodni savez“. Oni tvrde da Upravni sud, kao i pojedine opozicione stranke, deluje po direktivi ambasade SAD u Beogradu i da je namera da se nakon izbora u Srbiji napravi haos i bojno polje na ulicama.

„Nekoliko stranaka koje su se udružile u udruženje STOP spremaju da u izbornoj noći podnesu više hiljada prigovora na tok izbora. Za ovo već postoje pripremljeni blanko formulari i advokati koji su plaćeni da pišu prigovre. Svih ovih nekoliko hiljada primedbi će doći na odlučivanje u Upravni sud, a kao što se iz dosadašnje prakse moglo videti, ovaj sud će uraditi sve da napravi zamešetaljstvo, a to naravno nije slučajno i instruisano je spolja“, navodi se u otvorenom pismu koje su potisali Vladan Glišić i Miroslav Parović.

Oni navode da najnovije odluke Upravnog suda još više idu u prilog tezi da će ta institucija biti ključna u poništavnjau izbornih rezultata i stvaranju haosa u Srbiji.

„RIK je odlučio da lažnim strankama nacionalnih manjina onemogući da trče izbornu trku sa nižim cenzusom. Tako je recimo status manjinske stranke osporio trima strankama ruske nacionalne manjine i Republikanskoj partiji Nikole Sandulovića koja je inače registrovana kao stranka Mađara. Međutim, Upravni sud je presudio kako lažne ruske stranke mogu da kao manjinske učestvuju na izborima uprkos tome što na listi nema Rusa, a da stvar bude paradoksalnija, Rusi u Srbiji i nemaju status nacionalne manjine, ali zato odlukom Upravnog suda imaju čak dve stranke koje će na izborima braniti prava nacionalne manjine koja formalno-pravno i ne postoji.

Republikanskoj partiji je pak priznat status mađarske stranke, a kada je dokazano da je jedan broj potpisa građana koji su dostavili sporan, onda su zaključci Upravnog suda takvi da se ta lista ne može ukloniti sa glasačkog listića i to bez obzira na dokazane malverzacije – ukazuju Glišić i Parović. Oni izražavaju visok nivo zabrinutosti za državu i očuvanje mira i stabilnosti nakon izbora.

– U javnost izlazimo sa ovim podacima jer smatramo da se jedan deo sistema odmetnuo i da radi u službi onih koji ovm narodu i državi ne žele dobro. Smatramo da u ovom momentu jedino narod može da zaštiti poredak u Srbiji i zato apelujemo na sve da pritiskom javnosti utiču na institucije kako bi one počele da rade. NATO želi da ljude na ulicama Beograda gurne jedne na druge i da na taj način haos iz Brisela i Pariza izmesti kod nas. Izbori su idealan način da se stvari bojno polje i baš zato svi moramo biti odgovorni i oprezni“, kaže se u otvorenom pismu.

(Izvor: Oslobođenje, Intermagazin)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …