Home / U FOKUSU / NATO U ŠOKU- ZAPAD ZANEMEO: Rusi proizveli smrtonosnu zver sa dometom do 30km, koja se spušta padobranom iz aviona, štiteći padobrance od neprijateljskih letelica! (VIDEO)

NATO U ŠOKU- ZAPAD ZANEMEO: Rusi proizveli smrtonosnu zver sa dometom do 30km, koja se spušta padobranom iz aviona, štiteći padobrance od neprijateljskih letelica! (VIDEO)

rat- putin- rusija- vojska
Novi mobilni protivvazdušni raketni kompleks na bazi borbenog vozila BMD-4M poseduje jedinstvene karakteristike u poređenju sa ranijim ruskim modelima, dok među američkim naoružanjem uopšte nema sebi sličnog, piše „Nešenel interest“.

Protivvazdušni raketni sistem koji je dobio ime „Pticolovac“ spuštaće se iz aviona uz pomoć padobrana i osiguravaće padobrancima zaštitu od neprijateljskih letelica na velikim i srednjim visinama. Novi kompleks se može porediti sa protivvazdušnim-topovskim sistemom „pancir-S2“, koji ima domet oko 30 kilometara, navodi autor članka.

„Pticolovac“ će ruskim vazdušnim snagama dati nove mogućnosti za obezbeđivanje protivvazdušne odbrane područja, sa mogućnostima koje se mogu porediti sa drugim ruskim mehanizovanim formacijama“, piše „Nešenel interest“.

Proitivvazdušni raketni sistem „Pticolovac“ će ozbiljno povećati borbene mogućnosti ruskih vazdušno-desantnih snaga, koje su ranije odbijale vazdušne napade protivnika uz pomoć prenosnih protivvazdušnih raketnih kompleksa, naglašeno je u članku.

rat

Pritom, autor obraća pažnju na to da kopnene snage SAD ne poseduju tenk koji se može desantovati od sredine ’90-ih godin,a kada je bio povučen iz upotrebe laki tenk M551A1 „Šeridan“. Zastarelom „Šeridanu“ nisu našli zamenu, a zatim je bio prekinut projekat za izgradnju oklopnog artiljerijskog sistema XM-8, koji je trebalo da počne da se koristi umesto njega.

U celini se može sa sigurnošću reći da su ruske vazdušno-kosmičke snage mehanizovane u punom smislu za razliku od američkih jedinica, kao što je 82. Vazdušno-desantna divizija SAD, zaključio je list.

Pogledajte video:


(Sputniknews.com)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …