Home / U FOKUSU / „Ne idem u Hag, spremam rušenje vlasti! Vučić je dobio nalog od Bajdena da uvede sankcije Rusiji!“

„Ne idem u Hag, spremam rušenje vlasti! Vučić je dobio nalog od Bajdena da uvede sankcije Rusiji!“

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je večeras u Nišu da se dobrovoljno neće vratiti u Hag i da nema potrebe da dodatno komentariše odgovor njegovog pravnog tima Žalbenom veću Haškog suda, jer u njemu, kako je rekao, sve piše.

seselj

Šešelj je, najpre, na konferenciji za novinare, a zatim i na mitingu u centru Niša, rekao da su srpski radikali posvećeni obnovi stranke i da su zbog medijske blokade prinuđeni da se pristalicama obraćaju na javnim tribinama putujući po Srbiji.

Šešelj je na mitingu izneo poglede SRS o tome kakvu bi spoljnu i unutrašnju politiku trebalo da vodi Srbija u kojoj se teško živi i u kojoj je aktuelana vlast kao i dosmanlijska izneverila očekivanja i nade građana, ponovivši već iznete optužbe i kritike na račun predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Šešelj je rekao da bi Srbija u spoljnoj politici trebalo da se integriše sa Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebalo da pristupi vojnom savezu sa Rusijom i članicama tog saveza.

U unutrašnjoj politici treba voditi pametnu nacionalnu politiku sa osloncem na sopstvene snage.

Šešelj je ponovo zatražio raspisivanje izbora na svim nivoima i rekao da on „pikira mesto predsednika vlade“.

On je rekao da bi SRS mogao da sarađuje sa strankama koje su naklonjene Rusiji i da bi u SRS mogli da se vrate svi oni članovi koji su je napustili osim onih koji su ukrali toj stranci odbornički ili poslanički mandat.

Okupljenim pristalicama dugo je govorio i rekao da bi tako mogao celu noć što znači, kako je dodao, da je u dobroj kondiciji.

Na mitigu su govorili lokalni lideri SRS i funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović.

Srpska radikalna stranka poziva srpski narod da kaže odlučno „ne“ ulasku Srbije u Evropsku uniju i da odbaci sve zahteve koji mu iz inostranstva u tom smislu dolaze, stoji u novom saopštenju SRS.

Zahtevamo da režim obavesti naciju kakva je današnja spoljnopolitička pozicija Srbije i da hitno raspiše vanredne izbore na svim nivoima, pa da kroz te izbore narod izrazi svoju autentičnu volju, poručuju radikali.

„Očigledno je da pregovori o pristupanju Srbije EU neće početi dok Srbija ne da pristanak da Kosovo bude primljeno u Ujedinjene nacije. Režim onda treba definitivno da se izjasni, jer su i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić tvrdili da nikad neće odustati od Kosova i Metohije.“, kaže Šešelj.

„Aleksandra Vučića je Bajden pozvao u Vašington sredinom maja da mu saopšti da Srbija mora da odustane od prijateljskih odnosa sa Rusijom i da mora da uspostavi sankcije prema Ruskoj Federaciji“, naglasio je Šešelj.

„U ime Srpske radikalne stranke želim da izrazim protest što je juče u beogradskoj Palati pravde u postupku protiv Ivana Ivanovića isključena javnost. Tu nije predviđena tajnost postupka i nije bilo nikakvog razloga za tajnost, niti je sud doneo rešenje o uspostavljanju tajnosti postupka. Jednostavno, sudija je svojevoljno isključio publiku.“, dodao je on.

Srpska radikalna stranka smatra da to što je Ivan Ivanović izneo svoje mišljenje na internetu i dao političku kvalifikaciju ne može predstavljati krivično delo i ne može biti govor mržnje.

(Kurir, Pravda)

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …