Home / U FOKUSU / „Ne idem u Hag, spremam rušenje vlasti! Vučić je dobio nalog od Bajdena da uvede sankcije Rusiji!“

„Ne idem u Hag, spremam rušenje vlasti! Vučić je dobio nalog od Bajdena da uvede sankcije Rusiji!“

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je večeras u Nišu da se dobrovoljno neće vratiti u Hag i da nema potrebe da dodatno komentariše odgovor njegovog pravnog tima Žalbenom veću Haškog suda, jer u njemu, kako je rekao, sve piše.

seselj

Šešelj je, najpre, na konferenciji za novinare, a zatim i na mitingu u centru Niša, rekao da su srpski radikali posvećeni obnovi stranke i da su zbog medijske blokade prinuđeni da se pristalicama obraćaju na javnim tribinama putujući po Srbiji.

Šešelj je na mitingu izneo poglede SRS o tome kakvu bi spoljnu i unutrašnju politiku trebalo da vodi Srbija u kojoj se teško živi i u kojoj je aktuelana vlast kao i dosmanlijska izneverila očekivanja i nade građana, ponovivši već iznete optužbe i kritike na račun predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Šešelj je rekao da bi Srbija u spoljnoj politici trebalo da se integriše sa Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebalo da pristupi vojnom savezu sa Rusijom i članicama tog saveza.

U unutrašnjoj politici treba voditi pametnu nacionalnu politiku sa osloncem na sopstvene snage.

Šešelj je ponovo zatražio raspisivanje izbora na svim nivoima i rekao da on „pikira mesto predsednika vlade“.

On je rekao da bi SRS mogao da sarađuje sa strankama koje su naklonjene Rusiji i da bi u SRS mogli da se vrate svi oni članovi koji su je napustili osim onih koji su ukrali toj stranci odbornički ili poslanički mandat.

Okupljenim pristalicama dugo je govorio i rekao da bi tako mogao celu noć što znači, kako je dodao, da je u dobroj kondiciji.

Na mitigu su govorili lokalni lideri SRS i funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović.

Srpska radikalna stranka poziva srpski narod da kaže odlučno „ne“ ulasku Srbije u Evropsku uniju i da odbaci sve zahteve koji mu iz inostranstva u tom smislu dolaze, stoji u novom saopštenju SRS.

Zahtevamo da režim obavesti naciju kakva je današnja spoljnopolitička pozicija Srbije i da hitno raspiše vanredne izbore na svim nivoima, pa da kroz te izbore narod izrazi svoju autentičnu volju, poručuju radikali.

„Očigledno je da pregovori o pristupanju Srbije EU neće početi dok Srbija ne da pristanak da Kosovo bude primljeno u Ujedinjene nacije. Režim onda treba definitivno da se izjasni, jer su i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić tvrdili da nikad neće odustati od Kosova i Metohije.“, kaže Šešelj.

„Aleksandra Vučića je Bajden pozvao u Vašington sredinom maja da mu saopšti da Srbija mora da odustane od prijateljskih odnosa sa Rusijom i da mora da uspostavi sankcije prema Ruskoj Federaciji“, naglasio je Šešelj.

„U ime Srpske radikalne stranke želim da izrazim protest što je juče u beogradskoj Palati pravde u postupku protiv Ivana Ivanovića isključena javnost. Tu nije predviđena tajnost postupka i nije bilo nikakvog razloga za tajnost, niti je sud doneo rešenje o uspostavljanju tajnosti postupka. Jednostavno, sudija je svojevoljno isključio publiku.“, dodao je on.

Srpska radikalna stranka smatra da to što je Ivan Ivanović izneo svoje mišljenje na internetu i dao političku kvalifikaciju ne može predstavljati krivično delo i ne može biti govor mržnje.

(Kurir, Pravda)

 

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …