Home / U FOKUSU / Nemački istoričar upozorio Porošenka: Američka politika je jama puna zmija, završićeš kao Sadam..!

Nemački istoričar upozorio Porošenka: Američka politika je jama puna zmija, završićeš kao Sadam..!

Nemački istoričar Mihael Pesek uputio je otvoreno pismo Petru Porošenku.

porosenko- obama

Upozorio je ukrajinskog predsednika da se sa oprezom odnosi prema podršci koju dobija od SAD i da ima na umu sudbinu Sadama Huseina kojeg je Vašington pretvorio od saveznika u neprijatelja.

„Sada kad samo što niste postali bliski saveznik SAD… treba da budete upozoreni da to neće biti dugotrajni ljubavni roman koji će doneti samo račune napunjene dolarima, armiju opremljenu na najbolji mogući način za ubijanje neprijatelja i prijatno osećanje bezbednosti jer će vaši američki savetnici obučiti vaše ljude kako da se oslobađate opnenata, niti samo burne ovacije Saveta bezbednosti UN povodom svega što budete rekli protiv Rusije“.

Pesek je odmah posle ovoga uporedio Porošenka sa diktatorima eksponentima SAD. Posebno sa Sadamom Huseinom pomoću kojeg su Amerikanci svrgnuli 1960 režim Abdela Kerima Kasema koji je bio u bliskim odnosima sa SSSR.

„Da li ste izvukli pouke iz Sadamove sudbine? Jer, možete da uništite mnogo neprijatelja SAD i da prodajete svoje prirodne resurse, ali vas to neće spasiti kada američka oluja promeni smer“ – napisao je nemački istoričar Porošenku.

Posebno mu je predočio: da je politika SAD – „jama sa zmijama“. Sa opomenom da Vašington ima pri ruci ogroman broj agencija i instituta uvučenih u međunarodnu politiku o kojima ni Porošenko nikada ništa neće saznati.

„U mračnom svetu Imperije, koja sebe smatra izabranom od Boga i nezamenjivom, vi ste – poručio je Pesek ukrajinskom predsedniku – upravo ono što i jeste: autsajder, u boljim vremenima korisni idiot, a postaćete teret čim SAD promene svoje prioritete ili izgube interes za vas“.

(Fakti)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …