NOVI 11. SEPTEMBAR? Američka vlada otkriva plan militanata za 11 nestalih putničkih aviona iz Libije!

Američki zvaničnici strepe od mogućnosti da je 11 komercijalnih aviona, koji su nestali prošlog meseca u Libiji tokom borbi za aerodrom u Tripoliju, završilo u rukama islamskih militanata i da bi oni mogli da ih upotrebe za terorističke napade.

kule bliznakinje02

Jedanaest aviona u vlasništvu dve libijske državne aviokompanije je nestalo prošlog meseca, nakon što su pripadnici militantne organizacije „Libijska zora“ preuzeli kontrolu nad međunarodnim aerodromom u prestonici Tripoliju, preneo je britanski „Dejli mejl“.

Američka vlada već dve nedelje upozorava na pogoršanje situacije u Libiji, ukazujući na činjenicu da bi avioni mogli da budu upotrebljeni u napadima kojima bi se obeležila godišnjica terorističkih napada na SAD od 11. septembra 2001. godine, objavio je američki portal „Vašington Fri Bikon“.

„U Libiji je nestao jedan broj komercijalnih aviona, a 11. septembra 2001. smo svi videli šta može da se desi sa otetim avionima“, izjavio je jedan neimenovani američki zvaničnik za pomenuti portal. Osim godišnjice terorističkih napada Al Kaide na SAD, 11. septembra se obeležava i druga godišnjica napada islamističkih militanata na ambasadu SAD u Bengaziju, pri čemu je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući ambasadora Kristofera Stivensa.

Aerodrom u Tripoliju je zatvoren od sredine jula usled borbi dve suprotstavljene militantne grupe, a krajem avgusta je kontrolu nad aerodromom preuzela „Libijska zora“. Na snimkama objavljenima posle toga se vidi više potpuno ili delimično izgorenih avioni, od kojih su neki takođe izrešetani mecima.

(Tanjug)

  • JOBAH

    Pravicete vi Sadama i Gadafija od blata

  • DrvoSjeca

    Koja je ovo glupost. Pa ne moze tek tako avion da poleti i krece se necijim vazdusnim prostorom a da kontrolni toranj to ne odobri. Ovi sto zaprasuju Srbiju Bugarsku itd to je sve dozvoljeno od vlade. Tacn ose zna kad ko leti gdje. Ovakvi tekstovi vise ne pale ni amere…

  • ringo

    ma da, tko vam vjeruje lažovi jedni američki.