Home / U FOKUSU / OBAVEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORAVAJU: To nije samo predizborna kampanja, Hrvatska vojska sprema napad na Republiku Srpsku!

OBAVEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORAVAJU: To nije samo predizborna kampanja, Hrvatska vojska sprema napad na Republiku Srpsku!

hrvatska- tenkovi- vojskaUstaški režim u Zagrebu i dalje koristi svaku bogovetnu priliku da žestoko i prostački isproziva Srbiju, zapreti Srbima i javno izvređa ljude iz samog vrha vlasti u Beogradu.

Odlično obavešteni izvori upozoravaju da razlog za to nije samo tamošnja predizborna kampanja, već da se iza svega krije i želja Hrvata da isprovociraju novi rat koji bi iskoristili za upad u zapadni deo Republike Srpske i novo etničko čišćenje!

Prema poslednjim obaveštajnim podacima, Hrvati gotovo svakodnevnim i očigledno koordinisanim napadima na Srbe žele da isprovociraju Beograd na neodmerenu reakciju i tako izazovu nove krvave sukobe. Eventualni novi rat Hrvati bi, kažu obaveštajci, probali da iskoristite za upad na teritoriju BiH i etničko čišćenje zapadnog dela Republike Srpske!

Zbog ovog tajnog plana, kako se saznaje, Beograd najozbiljnije razmišlja da potpuno promeni politiku prema Zagrebu, ali i Evropskoj uniji, koja mesecima ćutke prelazi preko ustaškog divljanja!

Sagovornici upozoravaju da se iza svakodnevnih napada Hrvata ne krije samo patološka mržnja.

– Zagrebu je osnovna ideja da stalnim kritikama, vređanjem, blokadom u Briselu, tužakanjem u inostranim institucijama izazove neku žešću reakciju političara u Beogradu, koju bi potom iskoristili za sukobe. Oni najozbiljnije razrađuju planove za operacije u zapadnom delu RS! I sa tim se ne smemo više igrati. Ove pretnje se moraju najozbiljnije shvatiti – upozorava jedan od sagovornika, inače visoko pozicionirani obaveštajac.

Da je neoustaška politika u Hrvatskoj dosegla svoj vrhunac, pokazuju i izjave bivšeg premijera Zorana Milanovića, koji danima unazad ne prestaje da vređa Srbe. On je u petak odbio da se izvini Srbiji i njenim građanima zbog pretećih i ustaških pretnji koje je izrekao na sastanku sa „braniteljima“!

– Nemam nameru da se pravdam srpskom narodu! Šta od onoga što sam rekao nije tačno? Ako nisi siguran da li si na dobrom putu, a napadaju te Hasanbegović, Toma Nikolić zvani ‘Grobar’, Aleksandar Vučić, a sada i Plenković, to se zove siguran smer. Nikolić i Vučić su ratni huškači koji su najviše unesrećili hrvatske Srbe. Sva kalvarija i jad hrvatskih Srba tokom devedesetih, uz neke greške hrvatske politike, od kojih ne treba bežati, produkt su huškanja tih ljudi i Vojislava Šešelja.

To su ministri u vladi Slobodana Miloševića. S njima u Briselu ne mogu i neću sarađivati. Čaršija neka piše šta hoće, ali hrvatski Srbi znaju ko im je u političkom smislu majka, a ko zla maćeha – osuo je paljbu Milanović, a potom zapretio da će blokirati put Srbije u EU ako ne ukinemo sporni zakon o univerzalnoj jurisdikciji:

– U tome me ni Bog neće zaustaviti i donećemo neki sličan diskriminatorski zakon kojim ćemo njima nanositi štetu!

Sličnu antisrpsku retoriku ispoljava i aktuelni šef hrvatske diplomatije Miro Kovač, koji je od Srbije zatražio da ih ostavi na miru (!?!).

– Srbija je prva započela diplomatski sukob i prva počela s kampanjom da mi nešto blokiramo. Mi nikoga nismo blokirali, hteli smo korektne odnose. Srbija mora još puno toga da uradi na putu ka EU. Ali oni, umesto da počnu sa poslom, Hrvatsku napadaju nekim tezama o ustaštvu i NDH. To nije tema, tema je ono što Srbi moraju raditi da uđu u EU – rekao je Kovač, dodavši da Vučić nije imao hrabrosti da dođe na samit u Dubrovniku!?!

Komentarišući sve bestijalnije divljanje hrvatskih političara, glavni urednik „Večernjih novosti“ Ratko Dmitrović izjavio je juče da je Milanović konačno pokazao svoje pravo lice.

– On je u opuštenom razgovoru pokazao da između njegovih ciljeva i ustaške politike prema Srbima nema ama baš nikakve razlike. Na prvi pogled je čudno da tako nešto izjavi jedan predstavnik levice. Ali ja sam odavno objašnjavao da je razlika između hrvatske levice i desnice u tome što su prvi shvatili da im za formiranje sopstvene države trebaju Srbi, a ovi drugi su samo želeli državu bez Srba, koje su masovno ubijali – zaključio je Dmitrović.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odlikovala je juče hrvatskog političkog emigranta Nikolu Štedula, inače čelnika proustaškog hrvatskog državotvornog pokreta!

Da stvar bude gora, Kitarovićeva je istog dana, a povodom Evropskog dana sećanja na žrtve totalitarističkih i autoritativnih režima, odlikovala i istarskog partizana Ljubomira Drndića (?!?). To je izazvalo gnev Saveza antifašističkih boraca.

– Ovim potezom izjednačili ste antifašistički i ustaški pokret i direktno priznali proustašku ideologiju, ohrabrivši razne nacionalne ekstremiste na još destruktivnije delovanje – navode antifašisti u otvorenom pismu Kitarovićevoj.

(Informer)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …