Home / U FOKUSU / OPASNA PORUKA AMERICI: Svaki američki brod u Crnom moru u slučaju konflikta biće uništen za samo nekoliko minuta..

OPASNA PORUKA AMERICI: Svaki američki brod u Crnom moru u slučaju konflikta biće uništen za samo nekoliko minuta..

rusija- rakete- mapa

 

Svaki američki ratni brod u Crnom moru – u slučaju da dođe do ratnog konflikta – biće uništen u roku od samo nekoliko minuta – ocenio je bivši komandant obalskih jedinca ruske Crnomorske ratne flote general Vladimir Romanjenko.

On je zamenik predsednika Ruskog saveza veterana, a odreagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, da je zapadna vojna alijansa odlučila da pojača prisustvo svojih ratnih brodova u Crnom moru.

Dodatno je naglasio da će NATO češće slati brodove u Crno more, da povećati broj pomorskih manevara u njegovoj akvatoriji i intenzivnije se baviti „prikupljanjem informacija o situaciji“.

Čak je otkrio: da će alijansa na sebe preuzeti i ulogu koordinatora delovanja u Crnom moru ratnih flota „savezničkih zemalja“.

General Romanjenko je povodom svega toga poručio ne samo Stoltenbergu:

„I američki ratni brodovi, a u NATO boljih nema, u Crnom moru bi bili čitavi samo koji minut! Ovo odgovorno tvrdim jer bi se našli na nišanu raketnih sistema Crnomorske flote. A rakete bi doletale iz nekoliko pravaca.“

Romanjenko nije podrobnije govorio: ni iz kojih pravaca, ni kako bi to realno moglo da izgleda. Ali, zato je podvukao:

„Paljba bi bila takva da američki ratni brodovi, čak i ako bi neki preživeo, ni na koji način neće moći da obave svoje operativne i strateške zadatke u Crnom moru“.

Romanjenko je podsetio da ruska obalska odbrana i Crnomorska ratna flota raspolažu, pored ostalih, raketnim sistemima „Bal“ i „Bastion“.

Prethodno je načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF – general armije Valerij Gerasimov – izjavio da su njegovi potčinjeni u stanju da unište svaki brod koji bude ulazio u Crno more. Odmah po prolasku Bosfora…

(Fakti)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …