Home / U FOKUSU / OPASNA PORUKA AMERICI: Svaki američki brod u Crnom moru u slučaju konflikta biće uništen za samo nekoliko minuta..

OPASNA PORUKA AMERICI: Svaki američki brod u Crnom moru u slučaju konflikta biće uništen za samo nekoliko minuta..

rusija- rakete- mapa

 

Svaki američki ratni brod u Crnom moru – u slučaju da dođe do ratnog konflikta – biće uništen u roku od samo nekoliko minuta – ocenio je bivši komandant obalskih jedinca ruske Crnomorske ratne flote general Vladimir Romanjenko.

On je zamenik predsednika Ruskog saveza veterana, a odreagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, da je zapadna vojna alijansa odlučila da pojača prisustvo svojih ratnih brodova u Crnom moru.

Dodatno je naglasio da će NATO češće slati brodove u Crno more, da povećati broj pomorskih manevara u njegovoj akvatoriji i intenzivnije se baviti „prikupljanjem informacija o situaciji“.

Čak je otkrio: da će alijansa na sebe preuzeti i ulogu koordinatora delovanja u Crnom moru ratnih flota „savezničkih zemalja“.

General Romanjenko je povodom svega toga poručio ne samo Stoltenbergu:

„I američki ratni brodovi, a u NATO boljih nema, u Crnom moru bi bili čitavi samo koji minut! Ovo odgovorno tvrdim jer bi se našli na nišanu raketnih sistema Crnomorske flote. A rakete bi doletale iz nekoliko pravaca.“

Romanjenko nije podrobnije govorio: ni iz kojih pravaca, ni kako bi to realno moglo da izgleda. Ali, zato je podvukao:

„Paljba bi bila takva da američki ratni brodovi, čak i ako bi neki preživeo, ni na koji način neće moći da obave svoje operativne i strateške zadatke u Crnom moru“.

Romanjenko je podsetio da ruska obalska odbrana i Crnomorska ratna flota raspolažu, pored ostalih, raketnim sistemima „Bal“ i „Bastion“.

Prethodno je načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF – general armije Valerij Gerasimov – izjavio da su njegovi potčinjeni u stanju da unište svaki brod koji bude ulazio u Crno more. Odmah po prolasku Bosfora…

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …