Home / U FOKUSU / OPŠTA INVAZIJA: Putin šalje 150.000 vojnika, krenuo i na Irak, u Siriju ušla i iranska vojska! (VIDEO)

OPŠTA INVAZIJA: Putin šalje 150.000 vojnika, krenuo i na Irak, u Siriju ušla i iranska vojska! (VIDEO)

Ruske snage nastavile su danas bombardovanje položaja Islamske države na teritoriji Sirije, a predsednik Vladimir Putin planira da proširi ofanzivu.

rusija- vojska

Putin je na dan početka ruskih vazdušnih napada u Siriji potpisao dekret o angažovanju 150.000 regruta u ruskoj vojsci.

Tajming ovog dekreta izazvaće sumnje na Zapadu o tome da li Putin možda planira širu ofanzivu kako bi pomogao Bašaru el Asadu, sirijskom predsedniku. Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, insistirao je da ovaj dokument nema nikakve veze sa sirijskim ratom.

Rusija kaže da bombarduje ISIS, a napadaju gradove gde su sirijski pobunjenici

– To je redovni dokument koji predsednik potpisuje dva puta godišnje. Ni na koji način nije povezan sa Sirijom, naravno, tamošnja situacija nikako se ne tiče regruta – rekao je Peskov za “Sputnjik”.

Ruski avioni bombardovali su danas još pet ciljeva Islamske države u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, dodajući da će nastaviti sa vazdušnim udarima protiv ekstremističke grupe.

Ruski suhoji Su-24M i Su25M obavili su osam letova, gađajući pet ciljeva Islamske države, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, preneo je AFP, izveštavanje državne agencije RIA novosti.

Ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad je potvrdio da je rusko vazduhoplovstvo uništilo danas pet pozicija IS.

Prema Hadadovim rečima, udari se nanose po koordinatama koje daje vojska Sirije, daleko od naseljenih oblasti, po pozicijama IS, u nekim gradovima ili predgrađima, na primer, Homsa i Hame, preneo je TAS.

Inače, tokom poslednja 24 sata uništeno je 12 meta, među kojima su komandni centar i jedan od štabova Islamske države.

Rojtersov dopisnik iz Libana tvrdi da je pre 10 dana u Siriju stiglo nekoliko stotina do zuba naoružanih iranskih vojnika. Uz njih je i Hezbolah i njihovo vojno delovanje vrlo skoro se može očekivati.

Za razliku od Rusa koji još ne razmišljaju o kopnenim operacijama, Iranci šalju vojsku za borbu na kopnu.

Pogledajte video:

 

(Tanjug, Rojters, Blic)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …