Home / U FOKUSU / Orban: Zoran Milanović radi za Soroša koji migrantskom zaverom uništava hrišćanstvo u Evropi! (VIDEO)

Orban: Zoran Milanović radi za Soroša koji migrantskom zaverom uništava hrišćanstvo u Evropi! (VIDEO)

Premijer Mađarske je u nedavnom govoru optužio evropske lidere za „izdaju“ i rekao da je neobuzdani priliv migranata u Evropu deo „zavere“ za erodiranje nacija.

orban

Viktor Orban, koji se otvoreno protivi politici otvorenih graničnih prelaza u susednim evropskim državama, nije mogao da prećuti svoje mišljenje tokom svog nedavnog govora.

„Dame i gospodo, ono sa čime se sada suočavamo je izazov koji nas postavlja na korak od implementacije konceptualnog projekta koji se može opisati kao levičarski i čiji je cilj da se marginalizuju nacije u Evropi“, rekao je Orban.

Premijer je objasnio da „konceptualni projekat“ nije nastao iz prostog političkog natezanja.

„Tamo gde ovaj projekat nije uspeo da savlada hrišćanstvo i identitet nacije – u konvencionalnoj političkoj borbi – učiniće to tako što će ga eliminisati etničkim putem…“, rekao je on.

Orban je dodao da veruje da neko iz senke kontroliše delovanje evropskih lidera.

„Ko je i po kom ovlašćenju rekao evropskim liderima da moraju, ne samo da prime, već i da transportuju na evropskih kontinent stotine hiljada ljudi koji ne pripadaju evropskoj kulturi tako da evropski kulturni identitet bude doveden u pitanje?“, upitao je Orban.

„Naš odgovor može biti samo taj da se u protivljenju ovoj zaveri i izdaji okrenemo demokratiji“, izjavio je Orban.

Proteklih nedelja, Orban je u više navrata rekao da migranti koji ulaze u Mađarsku i susedne države izgledaju „više kao vojska nego kao azilanti“.

Orban je rekao da je neprihvatljivo da se „ovako nešto nameće Mađarskoj“, dodavši da će Evropa, tako što će rešavati migrantske krize i druge globalne probleme sama, „uništiti način života, vrednosti i snage koje su razvijene u proteklih nekoliko stotina godina“.

Orban je takođe kritikovao hrvatskog premijera kao „levičarskog portparola zaduženog da napada Mađarsku“. Orban je označio Zorana Milanovića kao izaslanika „Socijalističke internacionale“, čiji članovi veruju da je trenutni dotok migranata „dobra stvar“.

Mađarski premijer je takođe sugerisao da milijarder i investitor Džordž Soros stoji iza slanja migranata u evropske nacije.

„Njegovo ime je asocijacija za ono što slabi druge nacije“, rekao je Orban u jednom intervjuu. „Aktivisti koji podržavaju imigrante su nesvesno postali deo njegove međunarodne mreže švercovanja ljudi“.

Soros je odgovorio tako što je rekao novinarima da Orban „tretira nacionalne granice kao cilj, a izbeglice kao prepreku“, dok njegov plan „tretira zaštitu izbeglica kao cilj, a nacionalne granice kao prepreku“.

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …