Home / U FOKUSU / Otkriven plan likvidacije Putina i razbijanja Rusije, izdajom Kineza i podmićivanjem Indije..

Otkriven plan likvidacije Putina i razbijanja Rusije, izdajom Kineza i podmićivanjem Indije..

Piše: Aleksandar Tihonov
vojnici- rat- vojska
Korišćenjem taktičkih medija i hibridnih operacija SAD za cilj imaju demonizaciju Rusije. I dalje će se lažirati humanitarne katastrofe. Koristiće se metodi iz rata u BiH, prvenstveno propaganda i humanitarni konvoji kojima će se transportovati oružje, a ne hrana.

Rusima će se podmetati operacije pod lažnom zastavom, a ruske uniforme će obezbediti Kijev i Čečeni koji nisu lojalni Kadirovu. SAD će nastupati podmuklo, služiće se prljavim igrama, a postoje ozbiljne informacije da američki establišment razmatra opciju obaranja aviona koji koristi predsednik Putin. To bi ponovo bilo okvalifikovano kao „greška“, a u navedenom kontekstu predlagano je da se koristi stinger ili raketa sa vozila kojim bi upravljao spec. tim sa teritorije neke kavkaske države, kako bi se zametnuo trag.

Jedinice SAD za spec. operacije dobile su zadatak da, pored ostalog, uklanjaju eksponirane vođe Islamske države, dokumentaciju, sve tragove koji bi ukazali na povezanost ID sa SAD i Izraelom, sa njihovim agentima koji su predvodili timove ID u organizovanju finansijskih transakcija, uopšte dotura novca u ID, eksploatacije i transporta nafte na dogovorena odredišta.

Procena naftnih korporacija koje su, uzgred rečeno, ostvarile solidnu zaradu tokom rata u Siriji, glasi da naftne zalihe Sirije iznose 2,5 milijardi barela i da Sirija poseduje 400 miliona kubnih metara gasa. Zaposjedanje Sirije otvorilo bi puteve prema Azerbejdžanu, Turkmenistanu, Kazahstanu i Uzbekistanu, zemljama koje su korporacije označile kao mete.

Zato je neophodno da Asad bude svrgnut. Turska, uz izgovor da neće dozvoliti da padne sirijski grad Azaz jer mora da zaštiti svoja naselja uz sirijsku granicu, u stvari obezbeđuje buduće naftne tokove. Saudijska Arabija i Kuvajt su odlučni u nameri da finansiraju američke operacije u Siriji, državni sekretar Keri je čak rekao da su Zalivske zemlje posvećene tome. Plin i nafta su prioritet. U toku je projektovanje još jednog naftovoda i gasovoda koji bi vodio od Ujedinjenih Arapskih Emirata do libanske luke na Sredozemlju uz granicu sa Sirijom.

Nesumnjivo, jedinice ID su arapski pandam Blekvotera i predstavljaju važan američki alat u centralnoj Aziji. ID će se kao oprobani patent koristiti u proksi ratu u Avganistanu protiv Irana i Kine. Američki partneri u Iranu pri tome su iranski Kurdi, a u Kini Ujguri, turkmenski narod koji živi u provinciji Sinkjang na severozapadu zemlje. SAD sa Indijom planira ostvariti saradnju, te će Indiji u Avganistanu ponuditi koncesije na korišćenje rudnika. U američkim planovima je i invazija na Iran, čiju luku Chabahar takođe nameravaju prepustiti na korišćenje Indiji, kojoj je Chabahar od važnog privrednog značaja. Samo u ovoj godini Indija je uložila 500 milion $ u razvoj ove iranske luke[1].

Indija ima jake ekonomske veze sa zemljama Zaliva, 70% sirove nafte koju Indija koristi dolazi iz Zaliva, a 85% prirodnog gasa koji Indija uvozi dolazi iz Katara. To je razlog što sedam miliona indijskih iseljenika živi i radi u Zalivskim zemljama, a polovina od tog broja je u Saudijskoj Arabiji. Indijska ulaganja u luku Chabahar govore o rastućem uticaju Indije u centralnoj Aziji i na Bliskom istoku, što predstavlja pomak u tradicionalnom stavu Indije da se u prilike na Bliskom istoku ne treba mešati. Stoga je Indija za SAD potencijalni partner.

Svoje nezadovoljstvo politikom Pakistana, koji je odbio da uputi svoje trupe Saudijskoj Arabiji za potrebe rata u Jemenu, kralj Salman je manifestovao potpisivanje pet ugovora sa Nju Delhijem. Između ostalog potpisani su sporazumi o razmeni obaveštajnih podataka u borbi protiv terorizma i jačanju saradnje u oblasti odbrane.[2]

Luku Chabahar SAD nameravaju ponuditi i Kini, što treba da posluži kao deo paketa za kineski otklon od Rusa. I za Kinu je interesantan Avganistan, zbog Novog puta svile. Uz to, prema američkim procenama Avganistan poseduje železo, kobalt, zlato i bakar u vrednosti od hiljadu milijardi dolara.

Stoga američki ideolozi računaju da bi kroz niz ustupaka mogli iznuditi od Kine prekid saveza sa Rusijom, a spremni su da se u tom cilju odreknu i ostrva u Južnom kineskom moru, koja ionako nisu američka.

Njihova procena je da će Kina, ako joj uz sve navedeno obezbede neometanu eksploataciju nafte, u tome joj pomognu i u Africi, napraviti distancu od Rusije. Kini su spremni pomoći i u rešenju problema sa Ujgurima, koje će prethodno radikalizovati. Sve u cilju uništenja Rusije i pravoslavlja na Balkanu. Da bi ostvarili svoje planove na Balkanu SAD se moraju osloniti na EU, koju istovremeno slabe forsirajući migrantsku krizu, što je paradoks.

Migranti su oruđe i za Srbiju, koja će zbog svog odnosa prema migrantima biti sve više izložena medijskim napadima. Gugl, Tviter i Fejsbuk biće u toj funkciji. Da li će se ostvariti pretnje na Balkanu i raspad EU na A i B ligu, biće izvesno u maju mesecu naredne godine. Novi lider HDZ podržava put Srbije u EU jer je dobio informaciju da Srbija neće otvoriti niti jedno poglavlje dok „ne reši pitanje Republike Srpske i Dodika“.

Američke aktivnosti odvijaju se u duhu prevare, shodno idejama Bžežinskog koji smatra da Ruse treba „zaglaviti“ u Siriji, i da će to omogućiti SAD da preuzmu globalno vođstvo. Prema mišljenju Bžežinskog SAD su još uvek vodeća svetska vojna i ekonomska sila, Rusija je oslabljena sankcijama, a rad sa ruskom opozicijom i priprema terorističkih akcija protiv Rusije, odvija se dobro.

Izvršioci su CIA, MI6 i Soroš, koji na raspolaganju imaju logistiku i specijalizovano ljudstvo velikih korporacija koje žele ruske resurse. Američki planovi su megalomanski, podsećaju na planove Napoleona i Hitlera.

(fsksrb.ru)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …