Home / U FOKUSU / OTKRIVEN PLAN U 6 FAZA NAPADA SAD-a NA RUSIJU!

OTKRIVEN PLAN U 6 FAZA NAPADA SAD-a NA RUSIJU!

Staviti Gasprom na crnu listu pod hitno, a iznad svega – slati Ukrajini naoružanje. Što pre. Ovo su samo dva dela recepta „za obuzdavanje Rusije“ u kome se, zanimljivo je, shvata oklevanje Evrope da pojača pritisak na najveću zemlju sveta.

amerika vojska specijalne jedinice2

Nemogućnost Sjedinjenih Američkih Država da nateraju Rusiju na pokorstvo u slučaju Ukrajine sve je očitija. Ipak, to ne sprečava vodeću zemlju sveta da nastavi sprovođenje plana o privoljavanju Ukrajine svom jatu i odbacivanju ruskog uticaja dalje od Evrope, ka Uralu.

Upravo tako se može shvatiti članak koji je u dnevnom listu Vol strit žurnal objavio Dejvid Kramer, zaposlen u Institutu za međunarodno liderstvo koji sponzoriše Džon Mekejn, američki političar i večiti zagovornih agresivne spoljne politike, pogotovo prema Rusiji.

ŠEST TAČAKA:

Pošto su, za sada, propali napori Evropske unije da pojača sankcije Rusiji (pogledajte: EU odlučila da odloži nove sankcije Rusiji), u SAD izgleda jača namera da se ide dalje i bez podrške saveznika sa istočne obale Atlantika.

„Da bi se sprečilo pogoršanje situacije (u smislu američkih interesa)“, kaže Kramer, „potrebno je primeniti sledećih šest tačaka“:

1) Prvo jeste napuštanje dosadašnje Obamine politike oklevanja o slanju vojne pomoći Ukrajini. Protivtenkovsko, protivavionsko i ostalo odbrambeno naoružanje nasušna je potreba Ukrajine, smatra Kramer. Uz sve ovo, SAD treba da pomažu Ukrajinu i obaveštajno, deleći sa njom korisne informacije o ruskom delovanju na istoku zemlje.

2) Potrebno je javnosti dostaviti dokaze o ruskim trupama u Ukrajini. NATO i SAD imaju satelite i druga sredstva osmatranja i što pre treba da podele ono što znaju „kako bi Rusiji oteli mogućnost da negira svoju umešanost u rat“.

3) Staviti Gasprom i direktora firme Alekseja Milera (slika pored) na crnu listu zabranjenih zvaničnika. Ako Evropa bude oklevala zbog zavisnost od ruskog gasa, nastaviti i bez nje kako Gasprom ne bi mogao da sklapa unosne poslove sa drugim zemljama, poput ugovora sa Turskom.

4) Da bi se osakatile ruske banke i finansije, Rusiju treba isključiti iz sistema globalnog plaćanja SWIFT. (podsećanje: Ruski bankar: Ne igrajte se sa Rusijom, biće rata!)

5) Staviti još visokih ruskih zvaničnika na crne liste i zamrznuti njihove poslove i posede izvan Rusije. Među njih staviti „predsednika Putina koji ima bogatstvo od više desetina milijardi dolara“. Zatim treba „zabraniti“ Sergeja Lavrova jer „ne samo da vara, nego i nije koristan budući da nema uticaja na Putina“ (time i na američku nameru da natera Putina da se povuče iz Ukrajine. Predlaže se i stavljanje Sergeja Šojgua na listu.

6) Prekinuti pregovore sa Rusijom i pomisli na labavljenje sankija jer sve to „Putina drži u ubeđenju da može da nadmudri Zapad“.

Kremer završava predlog rečima: „Ako gospodin Putin želi da odvede Rusiju u ekonomsku provaliju, ne treba mu dati da povede Ukrajinu sa sobom“.

(Srbijadanas.com)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …