Home / U FOKUSU / OTKRIVEN SCENARIO ZA POČETAK SUKOBA MAKEDONIJE I SRBIJE- Spremali upad terorista obučenih u uniforme srpskih vojnih ili policijskih jedinica!

OTKRIVEN SCENARIO ZA POČETAK SUKOBA MAKEDONIJE I SRBIJE- Spremali upad terorista obučenih u uniforme srpskih vojnih ili policijskih jedinica!

srbija- vojska

Srpske obaveštajne službe dobile su informacije da postoji opasnost od izazivanja napetosti između Srbije i Makedonije, u koju bi bili uključeni Albanci.

Osim njih, u taj scenario je uključen i deo vlasti u Makedoniji, saznaju „Večernje novosti“.

Plan je, prema saznanjima „Novosti“, da se dobro naoružane grupe Albanaca ubace u graničnu zonu Srbije i Makedonije. Oni bi navodno trebalo da budu obučeni u uniforme naših vojnih ili policijskih jedinica.

Njihov zadatak bi bio da na nepristupačnim delovima teritorije pređu makedonsku granicu i obave izviđanje teritorije, navodi beogradski list, pozivajući se na saznanja operativaca s terena.

Ti operativci su naveli da je dalje plan da se sačeka da ti „uljezi“ u srpskim uniformama budu snimljeni, što bi odmah dovelo do tenzija u kojima bi Srbija bila optužena za kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Makedonije jer bi se to tumačilo kao da mi pokušavamo da organizujemo neku oružanu pobunu u Makedoniji. Dalje, plan je da se zvanični Beograd optuži da ima pretenzije na teritoriju susedne države i da želi da pocepa teritoriju Makedonije.

Drugi deo plana trebalo bi da se odigra preko montirane špijunske afere, a koja bi započela „spektakularnim hapšenjem“ izmišljene mreže srpskih agenata u Makedoniji. To bi podrazumevalo da se uhapse bivši pripadnici DB i BIA, koji su se penzionisali, a koji žive u Makedoniji i uglavnom su slabijeg imovinskog statusa.

Cilj je stvaranje konfuzije i tenzija koje bi se na kraju prelile i na Kosovo, tvrdi dobro obavešten izvor „Novosti“. Ta saznanja naših operativaca s terena imaju i pojedini najviši državni funkcioneri Makedonije, navodi dalje list.

Ovaj scenario baca senku na nedavne izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva koji je rekao da su u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rešene sve nesuglasice dveju zemalja.

Međutim, bezbednosne informacije ukazuju da je sve to samo privid normalizacije odnosa jer vlasti u Skoplju imaju interes da otvore novi paket optužbi na račun Srbije. Iza svega stoji albanski pritisak na novu makedonsku vladu, a lista njihovih očekivanja posebno dobija na značaju ako se uzme u obzir da je Vučić pokrenuo unutrašnji dijalog o Kosovu.

(sputnik)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …