Home / U FOKUSU / OTKRIVENA TAJNA DOLASKA TRAMPA NA VLAST: Evo ko ga je izgurao na vrh..

OTKRIVENA TAJNA DOLASKA TRAMPA NA VLAST: Evo ko ga je izgurao na vrh..

500
Umesto Hilari Klinton, zaoštravanja odnosa s Rusijom i izbijanja trećeg svetskog rata, u Belu kuću ulazi Donald Tramp.

On u Belu kuću ulazi pre svega zahvaljujući podršci koju je dobio od preko 200 penzionisanih generala i admirala američke vojske, koji su i te kako uticali na to da kandidat republikanac postane novi predsednik SAD.

I sam Tramp se u svom govoru pre svega zahvalio generalima Flinu i Kelogu. Za razliku od Hilari, koja je na svojoj strani imala ceo političko-ekonomski establišment, Tramp je iza sebe „imao vojsku”, odnosno iskusne vojne obaveštajce koji su pomoću svojih starih veza uspeli da izguraju njegovu pobedu.

Naime, general Majk Flin je bio na čelu vojne obaveštajne službe u periodu od 2012. do 2014, kada je i penzionisan, a izgleda da će upravo on biti specijalni predsednikov čovek za saradnju sa Vladimirom Putinom.

Flin je prošle godine boravio u Moskvi na gala večeri povodom godišnjice ruske televizije RT i nema sumnje da će on biti zadužen za „spuštanje temperature” između Vašingtona i Moskve, a interesantno je da se na snimcima sa konvencija republikanaca jasno može videti kako Flin skandira: „Zatvorite je”, misleći pritom na Hilari Klinton.

General Džozef Kelog je vijetnamski veteran i takođe spada među Trampove savetnike kada je reč o spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti, i u više navrata je oštro kritikovao Hilari Klinton jer je javno pričala o tome „kakva je procedura za nuklearni odgovor SAD u slučaju napada”.

Nije zato čudno što se juče povodom Trampove pobede oglasio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je upozorio Trampa na posledice raspada Alijanse, jer je budući američki predsednik tokom svoje kampanje NATO nazvao zastarelom organizacijom.

– Nalazimo se pred najvećim izazovima za našu bezbednost u čitavoj generaciji. Sada nije vreme da se dovodi u pitanje vrednost partnerstva izmedu Evrope i SAD – izjavio je Stoltenberg i dodao da se u „poslednjih nekoliko godina situacija sa bezbednošću dramatično pogoršala zbog Rusije i nestabilnosti na Bliskom istoku i severu Afrike.

(Alo)

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …