Home / U FOKUSU / SPREMAJU HAOSU AMERICI: Soroš okupio grupu bogataša sa ciljem sabotaže prvih 100 dana Trampovog mandata..

SPREMAJU HAOSU AMERICI: Soroš okupio grupu bogataša sa ciljem sabotaže prvih 100 dana Trampovog mandata..

soros

Milijarder Džordž Soroš, jedan od glavnih sponzora kampanje Hilari Klinton, ne može da se pomiri sa pobedom Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

Američki biznismen mađarskog porekla okupio je veliki broj prebogatih lilberala u Vašingtonu, gde u luksuznom “Mandarin orijental” hotelu na trodnevnom sastanku pokušavaju da pronađu načine da sabotiraju Trampov mandat, piše ugledni magazin “Politiko”.

Konferencija je počela u nedelju, a kako prenosi list “Politiko”, glavni sponzor sastanka je uticajni klub “Demokratska alijansa”, poznatiji kao DA (Democratic alliance). Pored prebogatih antitrampovski nastrojenih biznismena, sastanku prisustvuju i politički zvaničnici, poput Nensi Pelosi, šefice demokrata u Senatu, senatorke Elizabet Voren i drugih

Na ovim sastancima detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trampovog plana o prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra “užasnim napadom na dostignuća Baraka Obame”.

Demokratska alijansa je poslednje decenije umnogome kreirala izgled institucionalne levice, kako se Demokratska partija predstavlja (urprkos brojnim potezima koji nemaju veze s tom političkom orijentacijom), i uzdigla Hilari Klinton na poziciju centralne figure Demokratske partije.

“Demokratska alijansa” je računala da će kampanja kreirana na temeljima opasnosti od klimatskih promena, pravima žena i manjina biti dovoljna da Klintonova porazi Trampa na izborima, ali desilo se potpuno suprotno.

– Ne gubiš na izborima na kojima su svi očekivali pobedu, na izborima sa tolikim ulogom, osim ako ne napraviš neke krupne greške, kako u pretpostavkama, tako i u strategiji i taktici. Nećemo žuriti ni u čemu, ali ćemo se odupirati Trampovoj administraciji – rekla je Gara Lamarš, predsednica DA na večeri dobrodošlice u hotelu “Mandarin” u nedelju.

Ova njena konstatacija ukazuje da nešto ozbiljno mora da se menja, kako među demokratama, tako i u “Demokratskoj alijansi”, a da su glavni finansijeri seli za veliki sto kako bi dogovorili šta im je činiti.

Najavljena je “velika ofanziva” na povratak moći i poverenja birača, i to pre svega u državama u kojima je Tramp odneo ključne pobede – Floridi, Ohaju, Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu…

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …