Home / U FOKUSU / OTKRIVENO- AKO UĐU, NASTAĆE PRAVA KLANICA: Ukrajinska armija sprema napad na „Novorusiju“ iz četiri pravca! (MAPA+VIDEO)

OTKRIVENO- AKO UĐU, NASTAĆE PRAVA KLANICA: Ukrajinska armija sprema napad na „Novorusiju“ iz četiri pravca! (MAPA+VIDEO)

 
U Ukrajini su se pojavili strani instruktori posle Porošenkovog predsedničkog ukaza, kojim se dozvoljava vojnicima zemalja zapada da borave na teritoriji Ukrajine, izvode zajedničke vojne vežbe i obučavaju ukrajinske oružane snage. Vlasti DNR su ocenile da strani instruktori spremaju ukrajinske vojnike za ulične borbe u Donjecku.

Ekipa ruske Federalne agencije novosti je boravila na prvoj liniji odbrane DNR i razgovarala je sa pripadnikom oružanih snaga DNR, čiji borbeni nadimak je Tihi, koji je prokomentarisao kijevski zakon o reintegraciji Donbasa.

On je rekao da su svi već spremni na to da ukrajinska armija sve češće puca na suprotnu stranu, a takođe je prokomentarisao i mogućnost ulaska ukrajinske vojske u Donjeck.

“Momci koji stoje sa nama razumeju da će, ako ukrajinska vojska prodre ovamo ka nama (u Donjeck – prim.red.), doći do prave klanice.

Tamo se ljudi ponašaju nekako zapadnjački, žele da otmu sve za sebe i da gospodare.

Može biti da to toga ne dođe, ali svi naši ovde imaju porodice i svi znaju šta će se dogoditi ako oni (ukrajinska vojska – prim. red.) uđu u grad.

Što ih više dođe, to ćemo ih više sahraniti, druge varijante nema“, rekao je Tihi.

Načelnik ukrajinskog Generalštaba Viktor Muženko de-fakto je priznao da priprema vojne operacije protiv Donbasa veće nego ikada poslednjih godina.

Da bi to učinio ubedljivim i pritom krivicu prebacio na druge, izjavio je da se opasnost po teritorijalnu celovitost Ukrajine povećava i da tobože „dolazi sa četiri strane“.
Čak je priznao da zbog toga „intenzivno“ prebacuje trupe i vojnu tehniku prema linijama razdvajanja u Donbasu.

Odgovarajući na fantazije ukrajinskih nacionalista-neonacista da je došlo vreme za napad na Moskvu i „forsiranje Volge“, general Muženko je izjavio:

„Neka se niko ne boji! Volgu nećemo forsirati. kretaćemo se samo po svojoj državnoj teritoriji!“

Sve bi se ovo moglo bagatelisati da Muženko nije pomenuo „pretnje iz četiri pravca“.

Nedavno su „procurili“ ukrajinski štapski dokumenti u kojima se govorilo baš o četiri pravca udara na dve donbaske republike. Dva na Lugansku Republiku, a dva na Donjecku radi njenog opkoljavanja.

Operiše se u njima sa „udarnim pesnicama“, odnosno koncentraciji trupa u funkciji proboja u dubinu teritorija DNR i LNR.

U suštini, Muženko poručuje: mi nemamo nameru ni da zauzimamo Moskvu ni da forsiramo Volgu jer smo miroljubivi, jedino ćemo izvesti kaznenu ekspediciju na svojoj teritoriji, a međunarodna zajednica neka ima u vidu našu miroljubivost, a Rusiju neka kazni ako pokuša da blokira našu „miroljubivost“ u Donbasu.

Ukrajina- regioni

Muženko je svoje ratne pripreme priznao jer ih je nemoguće duže skrivati pošto na „linije razgraničenja“ stižu nove jedinice. Zato i pravi dimnu zavesu pričom o odbijanju „agresije sa četiri strane“.

Prvog generala Ukrajine nimalo ne brine što OEBS, koji ima posmatrače na celom istoku Ukrajine ne signalizira ni da se Luganska i Donjecka Republika spremaju za rat, niti Rusija da napadne Ukrajinu…

Sve što sprema Muženko čista je avantura jer njegova armija nema bojnu nadmoć potrebnu za napad, a nade koje Kijev polaže u to da se Rusija neće umešati – potpuno su fantastične.

Međutim, ipak ne treba gubiti iz vida da je u Ukrajini sada na vlasti „partija rata“ za koju je agresivna retorika centralna tačka ideologije i opravdanje za ekonomsku i socijalnu krizu u zemlji, odnosno – katastrofu i u industriji u finansijama.

Možda je Muženko zaboravio da popije tablete, pa se sa njim dogodilo nešto slično kao sa onim stanovnikom Dnjepropetrovska koji je, po odluci suda, smešten u psihijatrijsku bolnicu nakon što je pokušao da se zakolje jer je počeo da „čuje Putinov glas“.

Žalosno je što glasovi u glavi načelnika Generalštaba Ukrajine mogu dovesti ne samo do njegove hospitalizacije, nego i do smrti hiljada njegovih potčinjenih, a i civila…

Pogledajte video:

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …