Home / U FOKUSU / OZBILJNO SE ZAKUVALO U SIRIJI: Ruski avioni na najvišem stepenu pripravnosti, spremni za ofanzivu u roku od dva dana! (VIDEO)

OZBILJNO SE ZAKUVALO U SIRIJI: Ruski avioni na najvišem stepenu pripravnosti, spremni za ofanzivu u roku od dva dana! (VIDEO)

„Vojno-diplomatski izvor“ otkrio moskovskom listu „Izvestija“: „Bude li potrebno, avio-grupacija Vojno-kosmičkih snaga u Siriji biće dodatno pojačana u roku 2-3 dana.
rusija avioni- su 30 (1)
Su-25 su već spremni za poletanje, a njihove posade su u režimu očekivanje komande za kretanje u Siriju“

Moskovski vojni ekspert Anton Lavrov, autor knjige „Sirijska granična linija“, objasnio je zbog čega će težište biti na upućivanju u bazu Hmejmim upravo Su-25: „Neće biti korišćeni kao jurišni avioni, već kao bombarderi koji bombe bacaju sa velikih visina.

Su-25 je jednostavna i laka mašina koju je prosto pripremiti za borbeni zadatak. Ako Su-34 može za dan da ima dva borbena leta, Su-25 može da ih ima 10.

Za svaki takav avion ima po nekoliko pilota, što će omogućiti da se teroristi bombarduju praktični neprekidno i da im se ne da nikakav predah“

Indikativno je da su „Izvestija“ istovremeno objavile da će ruske podmornice ubrzo biti opremljene pijezo-keramičkim antenama koje će ih učiniti nevidljivim za sonare protivničkih podmornica, brodova i protivpodmorničkih aviona

Rusija je – zbog pogoršanja situacije oko Sirije – povećala broj svojih aviona u bazi Hmejmim kod Latakije.

Zapravo, ovo je ponajviše reakcija na američke pretnje da će u Siriji primeniti svoj „plan B“ koji predviđa intenzivnije avio-udare, dodatne količine naoružanja „umerenoj opoziciji“ i prebacivanje na Bliski Istok novih bataljona komandosa.

Uticajni moskovski dnevni list „Izvestija“ objavio je da su u Siriju već prebačeni novi bombarderi Su-24 i Su-34, a da su jurišni Su-25 u pripravnosti na ruskim aerodromima.

Isti „vojno-diplomatski izvor“ otkrio je istom listu: „Bude li potrebno, avio-grupacija Vojno-kosmičkih snaga u Siriji biće dodatno pojačana u roku 2-3 dana. Su-25 su već spremni za poletanje, a njihove posade su u režimu očekivanje komande za kretanje u Siriju“.

Navodno je u Siriju stiglo samo nekoliko Su-24 i Su-35, ali su na Hmejmim vraćeni avioni koji poslednjih meseci bili povučeni u Rusiju radi „tehničkog održavanja“.

Moskovski vojni ekspert Anton Lavrov, autor knjige „Sirijska granična linija“, objasnio je zbog čega će težište biti na upućivanju u bazu Hmejmim upravo Su-25:

„Su-25 neće biti korišćeni kao jurišni avioni, već kao bombarderi koji bombe bacaju sa velikih visina. U poređenju sa Su-24 i Su-35, Su-25 je jednostavna i laka mašina koju je prosto pripremiti za borbeni zadatak.

Ako Su-34 može za dan da ima dva borbena leta, Su-25 može da ih ima 10. Za svaki takav avion ima po nekoliko pilota, što će omogućiti da se teroristi bombarduju praktični neprekidno i da im se ne da nikakav predah“.

Lavrov naglašava da svi ruski avioni u Siriji „imaju svoju specijalizaciju“:

„Su-24 imaju savršenije nišane i veću preciznost pri lošim vremenskim prilikama, a Su-34 sam može da otkriva ciljeve i koristi visokoprecizno oružje.

Su-25 su prošli modernizaciju i mogu cilj promašiti najviše nekoliko metara.

Raspolaže automatizovanim sistemom za bombardovanje koji koristi koordinate dobijene od izviđača. Uloga pilota je samo da uzleti i dovede avion u blizinu cilja“.

Predsednik ruskog Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Fjodor Lukjanov rekao je „Izvestijama“ da Moskva slanjem dodatnih aviona u Siriju demonstrira „spremnost za odlučna dejstva u slučaju dovođenje u pitanje prekida vatre i pregovora“.

On naglašava: „Mirovni napori su, na žalost, zašli u slepu ulicu, a sirijska armija zasad još nije u stanju da sama obezbedi prelom ratne situacije.

Zato Rusija mora da se vrati nivou mešanja koji je postojao do marta 2016-te. Ovo je utoliko važnije što svi glavni akteri rata nastoje da održe pobedu u bici za Alep i da tako promene odnos snaga u svoju korist i steknu prednost na budućim pregovorima.

A pregovori će se obnoviti najkasnije nakon promene administracije u Vašingtonu“.

Indikativno je da su „Izvestija“ istovremeno objavile da će ruske podmornice ubrzo biti opremljene pijezo-keramičkim antenama koje će ih učiniti nevidljivim za sonare protivničkih podmornica, brodova i protivpodmorničkih aviona.

Te antene će, naime, biti u stanju da deformišu i menjaju signale protivničkih sonara.

A same antene će činiti polimer-folije koje će pokrivati korpus podmornica.

Princip delovanja ovih neobičnih antena biće prost: primaće signale tuđih sonara, analizirati ih i „deformisane“ vraćati protivničkim podmornicama, brodovima ili avionima.

„Izvestija“ tvrde da će uskoro početi testiranje ovih neobičnih antena i da će ih dobiti i postojeće i nove (buduće) podmornice.

(Ruski kalibar)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …