Home / U FOKUSU / Pentagon šalje još dva nosača aviona prema S. Koreji, Moskva i Peking- špijunske brodove

Pentagon šalje još dva nosača aviona prema S. Koreji, Moskva i Peking- špijunske brodove

amerika- sad- nosač- avion

Nakon što je izjavio da je došao kraj „strateškom strpljenju“ Vašingtona prema Severnoj Koreji, potpredsednik SAD, Majkl Pens, upozorio je: „Sve opcije su na stolu“.

Istovremeno je iz vlade Južne Koreje „procurilo“ da Pentagon namerava da prema Korejskom poluostrvu uputi čak tri nosača aviona sa pratećim udarnim grupama brodova: „Karl Vinson“, „Ronald Regan“ i „Nimic“.

Po njihovom pristizanju, uslediće američko-južnokorejski vojni manevri.

 

U međuvremenu je južnokorejska novinska agencija Renhap objavila da je Severna Koreja formirala „specijalne taktičke snage“. A već ima kopnene, vojno-pomorske, vojno-vazdušne i strateške…

Ukazala je da postoje indicije da je novi rod vojske, kojim komanduje general Kim En Bok, po brojnosti ravan severnokorejskoj ratnoj mornarici. I da su njegovi pripadnici na vojnoj paradi u Pjongjangu imali lica namazana crnom bojom i šlemove opremljene priborom za noćno osmatranje.

Američka novinska agencija Associated Press, koja se pozvala na „brojne izvore u vladi Japana“, objavila je da su Moskva i Peking ispred Korejskog poluostrva već isturili špijunske brodove koji prate kretanje američkog nosača aviona koji se već nalazi u vodama Japanskog mora („Karl Vinson“). A da će im „meta“, naravno, biti i ostali koji će pristići.

Ista agencija navodi i da će ruski i kineski „špijuni“ držati pod prismotrom i buduće američko-južnokorejske manevre, za kojima može uslediti i napad na Severnu Koreju.

 

(Agencije)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …