Home / U FOKUSU / PENTAGON U KOŠMARU: Kina proizvela balističke rakete sposobne da unište strateške ciljeve SAD-a!

PENTAGON U KOŠMARU: Kina proizvela balističke rakete sposobne da unište strateške ciljeve SAD-a!

Obaveštajna služba Pentagona je objavila izveštaj o novom naoružanju Narodne republike Kine u kojem je istakla da najnoviji balistički projektili klase DF-31 predstavljaju ogromnu opasnost za SAD.

kina- rakete

Naime, u izveštaju stoji da je vlastima Kine potrebno svega pola sata da lansiraju ove rakete, a njihov domet je preko 11 hiljada kilometara, te su direktna opasnost po teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

„Unapređena verzija balističkih projektila DF-31 i DF-31A su direktna opasnost po teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. Domet ovih raketa je 11.200 kilometara i one su sposobne da unište strateške ciljeve SAD-a.“ – stoji u izveštaju.

Pentagon u svom izveštaju navodi informaciju da Kina raspolaže sa 30 ovakvih raketa, piše list Internešnl Biznis Tajms.

„SAD su odavno uznemirene ubrzanim razvojem modernog naoružanja Narodne republike Kine. Poseban rast u razvoju je Kina napravila tokom protekle 2014. godine, kada je vojni budžet povećan za 5.7%. Današnji vojni budžet Kine iznosi 119.5 milijardi američkih dolara.“ – piše u ovom izveštaju.

Izveštaj napominje i razvoj novih raketa klase DF-41 za koje tvrdi da su još naprednije i opasnije, ali i da Kina ubrzano pored širenja vojnog arsenala, širi svoje ekonomske i diplomatske veze širom sveta.

Pentagon ukupan rast Kine smatra velikom opasnošću po Sjedinjene Američke Države, navodi Internešnl Biznis Tajms.

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …