Home / U FOKUSU / POČINJE OBARANJE PUTINA: U MOSKVI 22 SEPTEMBRA „MARŠ MIRA“ KAO „RUSKO PROLEĆE“

POČINJE OBARANJE PUTINA: U MOSKVI 22 SEPTEMBRA „MARŠ MIRA“ KAO „RUSKO PROLEĆE“

Juče je novi američki ambasador Džon Teft, otac obojenih revolucija u Ukrajini (prve) i Gruziji, organizovao prijem za disidente i opozocionare a već sutra počinje marš za obaranje Putina.

rusija-protesti-putin- demonstracije

Prozapadni protivnici kursa Vladimira Putina izaći će 22. septembra na svoj „marš mira”. Sa namerom da za sva zla u Ukrajini optuže Rusiju i „Putinov režim”.

Radi toga su pozvali „u goste” ukrajinske ultranacionaliste. Nije teško pogoditi ko će platiti dolazak u Moskvu i sve što sa tim mora da ide.

Ruski mediji objavljuju da su pripreme za „marš” obavljene u Poljskoj. U režiji IRI (fonda International Republican Institute).

Radilo se o „političkim seminarima održavanim od 3. do 13. septembra u Varšavi. „Trening” su prošli aktivisti nekoliko ruskih partija i organizacija: „Jablokoa”, RPR-PARNAS, Partije progresa, Građanske platforme, Alijanse zelenыh”, Partije 5. decembra i drugih.

Obuka je imala dve centralne tačke: kako delegitimisati priključenje Krima Rusiji obezbeđivanje podrške „legitimnoj vlasti u Kijevu”.

Ekspert moskovskog Fonda za razvoj civilnog društva Stanislav Apetjan procenjuje da Amerikanci spremaju kadrove za bližu budućnost jer „odlično shvataju da je situacija u Rusiji stabilna, a Putinov rejting rekordno visok”. Zato rade sa „ljudima koji će u određeno vreme moći da stanu na čelo protesta”.

Apetjan je uveren da se radi na pripremi budućeg „ruskog Majdana”.

Direktor Instituta za probleme globalizacije Mihail Deljagin na sve gleda ovako:

„Na čelu tog američkog fonda je poznati rusofob senator-republikanac Džon Mekejn. Samo, za naše liberale on je prijatelj. Zato su oni koji su bili u Varšavi potpuno ubeđeni da je ruska vlast jedini neprijatelj Rusije. Međutim, ne trudi se samo IRI. U Varšavi postoji Istočni fakultet koji priprema, da tako kažem, kolonijalnu administraciju za zemlje postsovjetskog prostora. Sve, naravno, u interesu EU i NATO”.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …