Home / U FOKUSU / POMETNJA U NATO-u, ZAPAD ZANEMEO: SVI RUSKI BOMBARDERI SU-34 POSTALI „NEVIDLJIVI“ ZA SVE SAVREMENE PVO SISTEME- Rusi ugradili uređaj koji sklanja rakete od aviona i preusmerava ih na lažne ciljeve!

POMETNJA U NATO-u, ZAPAD ZANEMEO: SVI RUSKI BOMBARDERI SU-34 POSTALI „NEVIDLJIVI“ ZA SVE SAVREMENE PVO SISTEME- Rusi ugradili uređaj koji sklanja rakete od aviona i preusmerava ih na lažne ciljeve!

avion- su 34
„Prva tura specijalnih uređaja „hibini-10B“, koji omogućavaju da se bombarderi Su-34 zaštite od svih savremenih sredstava PVO“ biće isporučena ruskoj vojsci, izjavio je direktor Koncerna radioelektronske tehnologije (KRET) Igor Nasenkov.

Prema njegovim rečima, radi se o relativno malim kutijama koje se stavljaju na krajeve krila aviona, čime su letelice zaštićene od svih savremenih sredstava PVO i neprijateljskih lovaca.

Nasenkov je dodao da će prva tura ovih uređaja stići do kraja novembra.

„Hibini-10B“ funkcioniše tako što, nakon uzbune o raketnom napadu, prekriva avion zaštitnom radio-elektronskom „kapom“, a kao rezultat rakete se jednostavno „sklanjaju“ i ne stižu do cilja.

Pored toga, Su-34 sa ugrađenim „hibinijem“ omogućiće i zaštitu svih drugih aviona koji se nalaze u neposrednoj blizini, a može se koristiti i za zaštitu objekata, ali i PVO sistema.

Uređaj „hibini-10b“ je samo jedan u nizu ruskih sistema za radio-elektronsku borbu, koja omogućava da se protivnik dovede u zabludu, odnosno da se „zaslepe“ protivnički radari ili pak ispaljene rakete preusmere na lažne ciljeve.

(Sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …