Home / U FOKUSU / POMETNJA U NATO-u, ZAPAD ZANEMEO: SVI RUSKI BOMBARDERI SU-34 POSTALI „NEVIDLJIVI“ ZA SVE SAVREMENE PVO SISTEME- Rusi ugradili uređaj koji sklanja rakete od aviona i preusmerava ih na lažne ciljeve!

POMETNJA U NATO-u, ZAPAD ZANEMEO: SVI RUSKI BOMBARDERI SU-34 POSTALI „NEVIDLJIVI“ ZA SVE SAVREMENE PVO SISTEME- Rusi ugradili uređaj koji sklanja rakete od aviona i preusmerava ih na lažne ciljeve!

avion- su 34
„Prva tura specijalnih uređaja „hibini-10B“, koji omogućavaju da se bombarderi Su-34 zaštite od svih savremenih sredstava PVO“ biće isporučena ruskoj vojsci, izjavio je direktor Koncerna radioelektronske tehnologije (KRET) Igor Nasenkov.

Prema njegovim rečima, radi se o relativno malim kutijama koje se stavljaju na krajeve krila aviona, čime su letelice zaštićene od svih savremenih sredstava PVO i neprijateljskih lovaca.

Nasenkov je dodao da će prva tura ovih uređaja stići do kraja novembra.

„Hibini-10B“ funkcioniše tako što, nakon uzbune o raketnom napadu, prekriva avion zaštitnom radio-elektronskom „kapom“, a kao rezultat rakete se jednostavno „sklanjaju“ i ne stižu do cilja.

Pored toga, Su-34 sa ugrađenim „hibinijem“ omogućiće i zaštitu svih drugih aviona koji se nalaze u neposrednoj blizini, a može se koristiti i za zaštitu objekata, ali i PVO sistema.

Uređaj „hibini-10b“ je samo jedan u nizu ruskih sistema za radio-elektronsku borbu, koja omogućava da se protivnik dovede u zabludu, odnosno da se „zaslepe“ protivnički radari ili pak ispaljene rakete preusmere na lažne ciljeve.

(Sputniknews.com)

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …