Home / U FOKUSU / POTPUNI POLITIČKI OBRT- NIŠTA NIJE ONAKO KAKO JE IZGLEDALO: Ove stvari ukazuju na to da između Trampa i Putina TINJA RAT (VIDEO)

POTPUNI POLITIČKI OBRT- NIŠTA NIJE ONAKO KAKO JE IZGLEDALO: Ove stvari ukazuju na to da između Trampa i Putina TINJA RAT (VIDEO)

Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa je neočekivano zaoštrila politiku prema Rusiji, što je izazvalo odobrenje jednog broja saveznika Vašingtona u Evropi, piše “Volstrit džurnal”.

Kako se navodi u članku, Trampova pobeda na izborima u SAD “izazvala je radost u Rusiji i brigu u Evropi”, ali sada se raspoloženje menja.

– Za vreme kampanje i u periodu predaje vlasti, Tramp je govorio o Rusiji pomirljivim tonom i kritikovao NATO i druge saveze. Međutim, nakon stupanja na dužnost, imenovao je niz ključnih pomoćnika koji su pristalice oštre politike prema Kremlju.

Kako se u početku činilo, oni su imali drugačije poglede od predsednika. Tramp je i sam počeo više na rečima da podržava NATO, između ostalog za vreme obraćanja američkom Kongresu prošle nedelje – konstatuje list.

Pogledajte gostovanje tadašnjeg kandidata za predsednika Amerike Donalda Trampa u emisiji kod Džimija Felona, gde se može čuti Tramp kako govori da “ako se slažemo sa Rusijom, to nije toliko loše”.

Prema oceni lista, “prelazak administracije na neočekivano oštar kurs prema Rusiji bio je dočekan aplauzom u Evropi i izazvao brigu u Moskvi“.

– Napredovali smo u izradnjii jedinstvene pozicije. Niko nije ostao ubeđen da SAD nameravaju da zaključe veliki dogovor sa Rusijom”, navodi list reči jednog evropskog diplomate koji je učestvovao u konsultacijama prošle nedelje.

Pogledajte Vladimira Putina kako januara 2017. odgovara novinarima na američke provokacije, gde se tačno može videti do koje mere Rusija prema Americi zauzima oprezan stav.

Novi americki predsednik nalazi se pod velikim pritiskom zbog svojih prijateljskih komentara o Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu.

Pored toga, kako se navodi, njegovu “politiku otvaranja” prema Moskvi sabotirali su upravo ljudi kojima je dodelio izuzetno važne pozicije u svojoj administraciji.

List piše da je prvo bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin lagao Trampa i potpredsednika Majka Pensa da je vodio razgovore sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom, zbog čega je morao da podnese ostavku.

Nedugo zatim, kako se navodi, pojavile su se informacije da je kontakte sa Rusijom imao i novi državni tužilac SAD Džef Sešns.

List navodi da ne treba zaboraviti ni šefa diplomatije Reksa Tilersona, nosioca Ruskog ordena kojim ga je odlikovao predsednik Rusije Vladimir Putin lično, kao ni bivšeg šefa kampanje Pola Manaforta, jednog od najbližih savetnika svrgnutog ukrajinskog predsednika i velikog Putinovog prijatelja Viktora Janukoviča.

Pogledajte video:(Telegraf.rs)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …