Home / U FOKUSU / PREMIJERNO: Projektili ovog američkog elektromagnetnog topa, 7 puta brži od brzine zvuka, dezintegrišu sve na 200km! (VIDEO)

PREMIJERNO: Projektili ovog američkog elektromagnetnog topa, 7 puta brži od brzine zvuka, dezintegrišu sve na 200km! (VIDEO)

oruzje- amerika- sad- top

Američka mornarica predstavila je javnosti novo futurističko oružje, elektromagnetni top koji će moći da ispaljuje projektile brzinom sedam puta većom od brzine zvuka i da pogodi cilj udaljen 200 kilometara, objavili su američki mediji.

To novo oružje, na čijoj se izradi radilo godinama, predstavljeno je na sajmu američke mornarice početkom nedelje, objavio je „Vašington post“.

Umesto baruta koji bi potisnuo projektil, novi top koristi elektromagnetne impulse, a projektili udaraju metu takvom silom da uopše ne moraju da sadrže eksploziv.

Jedan visoki zvaničnik mornarice je nedavno uporedio udar projektila iz novog elektromagnetnog topa sa „prolaskom teretnog voza kroz zid pri brzini od 150 kilometara na sat“.

Činjenica da oružje ne sadrži barut i bojeve glave znači da su eliminisani neki od značajnih bezbednosnih rizika za pripadnike američke mornarice, istakao je pomenuti zvaničnik.

(Kurir)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …