Home / U FOKUSU / PROCURIO TAJNI PLAN: U toku je udar na Republiku Srpsku pod šifrom “Poslednja šansa” u režiji stranih službi

PROCURIO TAJNI PLAN: U toku je udar na Republiku Srpsku pod šifrom “Poslednja šansa” u režiji stranih službi

U Republici Srpskoj u toku je sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom „Poslednja šansa“, koji je procurio u javnost uprkos strogoj tajnosti.

nato

– Nakon prošlogodišnjeg neuspelog pokušaja rušenja vlasti u Republici Srpskoj, koji su skrojile određene strane obaveštajne službe pod nazivom ’Proleće 2016‘, a koji je podržavao opozicioni Savez za promene pod vođstvom SDS-a, počelo je sprovođenje novog, odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Republike Srpske, plana pod nazivom ’Poslednja šansa‘, koji je procureo u javnost uprkos strogoj tajnosti – navodi se u tekstu pod naslovom „Novi udar stranaca i domaćih izdajnika: Plan Poslednja šansa kosi Republiku Srpsku!“.

Isti izvor tvrdi da plan nalaže žestoko i odlučujuće delovanje opozicije u Republici Srpskoj u više pravaca.

– Plan, koji uveliko sprovode stranci u Republici Srpskoj, uz pomoć članica opozicionog Saveza za promene — SDS-a, PDP-a i NDP-a, predvodi operativac engleske obaveštajne službe Entoni Monkton, agent britanske obaveštajne službe MI 6 i njegovi saradnici potpomognuti logistikom i angažmanom pojedinaca iz Ambasade SAD u Sarajevu – navodi portal „Oslobođenje“.

U tekstu se dodaje da se sve to radi „uz medijsku podršku, pre svih, televizije sa sedištem u Bijeljini i dnevnog lista koji izlazi u Republici Srpskoj, a čiji je vlasnik iz Nemačke“.

Tako su stranci, ističe se u tekstu, opoziciji u Republici Srpskoj dali još jednu, ako je suditi po nazivu plana udara na Republiku Srpsku, ovoga puta poslednju šansu.

– Najvažnija zajednička tačka navedenog plana kodnog naziva ’Bankrot‘ je permanentna opstrukcija, koju vrši Savez za promene u zajedničkim organima u Sarajevu, u vezi sa bilo kojim dogovorom za priliv novčanih sredstava Republici Srpskoj. Sprečavati to svim silama i na taj način iscrpljivati i privoditi bankrotu Republiku Srpsku, nakon čega sledi lako rušenje aktuelne vlasti i dovođenje Saveza za promene na čelo Republike Srpske, zaključuje se u tački ’Bankrot‘ – navodi se u tekstu.

Prema istom izvoru, „drugi važan segment rušenja Republike Srpske kodnog naziva ’Glava‘, piše u planu ’Poslednja šansa‘, predstavlja uporna akcija kriminalizovanja vlasti u Republici Srpskoj sa prevashodnim akcentom na njenog predsednika“.

– Udarna trojka zadužena za to su ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić i glavni opozicioni bojovnici u Republici Srpskoj, lider SDS-a Vukota Govedarica i lider PDP-a Branislav Borenović. Za delovanje iz drugog plana, dramatizovanje stanja u privredi, zaduženi su Zdravko Krsmanović i Dragan Čavić iz NDP-a.

Za kriminalizaciju aktuelne vlasti stranci su ovaj put zadužili i svoje spoljne saradnike, biznismene i kriminalce, posebno u izmišljenim aferama ’Alumina‘ i ’Arselor mital‘, koje su medijski ’naduvavane‘ na štetu vlasti u Republici Srpskoj – pojašnjava se u tekstu.

O ovoj temi, navodi portal, stranci su naredili liderima Saveza za promene da se medijski puno ne eksponiraju, da taj posao prepuste njima i njihovim drugim spoljnim saradnicima i da strpljivo čekaju.

– Zanimljiv je nivo obećanja u raspodeli vlasti koju je alavi Savez za promene dobio od stranaca ukoliko ’Poslednja šansa‘ uspe, Republika Srpska bankrotira, a aktuelna vlast na čelu sa Miloradom Dodikom — ode.

Za saradnju sa međunarodnom zajednicom i neumoran angažman na destabilizaciji Republike Srpske, njihov doprinos njenom urušavanju i bankrotiranju i rušenju vlasti u njoj za predsednika Republike Srpske biće podržan Mladen Ivanić, favorit pomenutog Monktona. Upozoren je (Ivanić) da bi protivkandidati mogli da mu budu Marko Pavić iz DNS-a i Nebojša Radmanović iz SNSD-a – navodi se u tekstu.

Prema pisanju ovog portala, Govedarici je data prednost u odnosu na stranačkog kolegu Miću Mićića za mesto premijera, iako bi on da bude predsednik Republike, dok bi Borenović bio namiren nekim od ministarstava.

– SDS-ovom ministru u Savetu ministara BiH Mirku Šaroviću obećana je funkcija predsedavajućeg Saveta ministara, ali i guranje pod tepih priče u vezi sa njegovim dovođenjem u vezu sa ubistvom direktora SOD ’Jahorina‘ Riste Jugovića.

Draganu Mektiću obećano je ostajanje na sadašnjoj funkciji. Poslaniku SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenadu Laliću za upornu saradnju na destabilizaciji Republike Srpske biće oprošteni gresi i sklonjeni kompromitujući snimci koji svedoče o saradnji sa mafijom.

Ukoliko bude uporan u napadima na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, Zdravko Krsmanović dobiće funkciju direktora Policije Republike Srpske. Dragan Čaviću ništa nije obećano, jer ništa nije ni tražio – precizira se u tekstu.

Prema navodima beogradskog portala „Oslobođenje“, ovo su „obećanja Moktona i međunarodne bratije, ali tek ukoliko ’Poslednja šansa‘ da rezultate“, zbog čega se Savez za promene, nestrpljiv da dođe na vlast, sada aktivirao na ispunjenju aneksa plana „Poslednja šansa“, pa da bi zadovoljio nalogodavce hitno je podneo inicijativu za smenu Vlade Srpske.

– Nema sumnje da je to upornost koju će stranci znati da poštuju. Ali ne samo stranci. Odsudnu podršku Savezu za promene na destabilizaciji Republike Srpske daje i njihov koalicioni partneri SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem.

Protagonisti plana ’Poslednja šansa‘ priznaju da im problem za realizaciji tog plana i u rušenje vlasti u Republici Srpskoj predstavljaju dobri odnosi lidera Republike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, odlični odnosi Dodika sa Rusijom, ali ponajviše istraživanja javnog mnjenja koja kažu da Dodik uživa i dalje veliko poverenje javnosti u Republici Srpskoj – piše u istom tekstu.

(Sputnik)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …