Home / U FOKUSU / „PRVI METAK JE SAMO PITANJE VREMENA“- NEMAČKI POLICAJCI besni na migrante i OTKRIVAJU potencijalni HAOS KOJI PRETI..

„PRVI METAK JE SAMO PITANJE VREMENA“- NEMAČKI POLICAJCI besni na migrante i OTKRIVAJU potencijalni HAOS KOJI PRETI..

francuska-pariz-protesti-demonstracije

Situacija u redovima berlinske policijske škole je loša, a ako je verovati izveštajima koje su tamošnji nastavnici anonimno preneli novinarima lista „Velt“ probleme stvaraju muslimanski imigranti, prenosi „Dojče vele“.

Već nekoliko poslednjih nedelja u lokalnim medijima se mogu pročitati kratke vesti o problemima sa obukom policajaca u Berlinu.

Najpre se pisalo samo o „nesuglasicama“ ili „svađama“ bez konkretnijih napomena o tome šta je posredi – sada je, međutim, jasno da je problem vrlo veliki i da se tiče imigranata u redovima policijske škole.

To je informacija koje je u četvrtak prvi objavio list Velt, pozivajući se na pismo jednog službenika berlinske policije svom glavnom šefu Klausu Kantu.

„Neprijatelji u našim redovima“

Prema navodima tog službenika, pre svega muslimanski đaci policijske škole ispoljavaju još neviđenu neposlušnost.

Udeo imigranata među pitomcima je između 30 i 40 odsto. Mnogi među njima, prenosi se u pismu, loše govore nemački jezik i bahato se ponašaju, posebno prema ženama, bilo da su u pitanju ženske osobe koje nemaju direktne veze sa njihovim poslom, poput čistačica, ili njihove pretpostavljene.

List Velt prenosi da poseduje tonski snimak na kojem se drugi policajac žali da u razredima u kojima ima mnogo stranih pitomaca vladaju „atmosfera mržnje, odbijanje učenja i nasilje“.

Tonski snimak sadrži teške reči:

„U pitanju su neprijatelji u našim redovima.“

„Prvi hitac – samo pitanje vremena“

Prema izveštajima dvojice policajaca, mnogi strani đaci policijske škole ne znaju za učtivost, društvena pravila i korektno ophođenje sa drugima.

Mnogi vrše opstrukciju nastave na druge načine, na primer, odbijaju da uđu u bazen za plivačku obuku zato što su u istom bazenu pre toga bile žene.

– Ako ne prihvataju žene kao svoje pretpostavljene zato što su žene, ako neće da uđu u bazen zato što je pre njih u bezenu bio neko ‘nečist’, onda to znači da više nema ni tolerancije ni multikulturalnosti – piše u pismu policajca upućenom berlinskom šefu policije.

Dodaje da „je samo pitanje vremena kada će između rivalskih etničkih grupa u policijskoj školi, između dvojice kolega, biti ispaljen prvi hitac“.

Sve ovo se dešava u jeku velike društvene debate o imigraciji i policiji koja je počela još pre tri godine, a povremeno se prebacuje na naslovne strane i u udarne vesti.

Tako je ovih nedelja veliku pažnju medija izazvalo otkazivanje predavanja koje je u Frankfurtskom istraživačkom centru za globalni islam trebalo da drži šef sindikata nemačke policije Rajner Vent.

Predavanje je otkazao sam Centar, sa obrazloženjem da postoji realna opasnost od napada „alternativnih levičarskih grupacija“, te da su takve grupacije „već počele da pozivaju simpatizere da osujete tu manifestaciju“.

Rajner Vent je postao veoma sporan funkcioner otkako otvoreno kritikuje nemačku vladu tvrdeći da je njena politika promašena.

Nedavno je morao da se brani i od optužbi da se policija prilikom odabira lica koja kontroliše koristi rasističkim kriterijumima.

Vent je rekao da žali zbog otkazivanja predavanja, a smatra da je žrtva čitavog postupka – sloboda mišljenja.

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …